אין מי שלא מכיר את הקיורטוש המפורסם המופלא , אז קבלו אותו במתכון להכנה ביתית! קיורטוש מבצק מתוק פריך ונוח שהכי כיף לעבוד איתו, כי כולם יודעים שאין על מאפה שמרים חם וישר מהתנור.
מתכון באדיבות: דורית כהן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: קיורטוש הונגרי מתוק ופריך
מצרכים
1/2 קילו קמח
100 ג חמאה
1/3 כוס סוכר
2 ביצים
גרידת לימון
כוס חלב
1/2 חבילה שימרית
אגוזי מלח גרוסים
נוטלה
שערות חלבה
אופן הכנה
- בהתחלה להמיס את החמאה במיקרו
- במיקסר מערבבים את מרכיבי הבצק, קמח,חמאה,ביצים, שמרים,סוכר, חלב. אפשר להוסיף גם חצי חבילת משפר אפייה
- נמשיך לערבב עד לקבלת בצק מבריק
- נניח את הבצק, ונתיז עליו מעט תרסיס שמן ואז נתפיח לפחות שעה
- לאחר שעה , נחלק את הבצק ל-7 כדורים..
- ניקח קונוס או אפשר ללפף אפילו על מערוך
- נרדד כל כדור ואז נחתוך לרצועות ונלפף על הקונוס
- ניתן למרוח בנוטלה, אגוזי לוז, שערות חלבה , קוקוס או כל מה שתירצו
- נאפה בחום 180 עד להזהבה
- נמיס בסיר כוס סוכר וכוס מים, למרוח ישר על הקיורטוש כשיוצא מהתנור..
- נשחרר את הקיורטוש מהגליל כשהוא מתקרר
שאלות ותשובות
שאלה: כשאומרים לערבב במיקסר הכוונה לגיטרה או לוו לישה?
תשובה: וו לישה.
שאלה: אופים על המערוך ומכניסים לתנור?
תשובה: בהחלט, לצפות את המערוך בנייר אפייה.
שאלה: מורחים עם השוקולד לפני האפייה?
תשובה: בהחלט.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- אניטה שליו : "הכנתי עם סוכר וקינמון, יצא משגע!"
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: רוזלך נוטלה – כמו של לנדוור
- מתכון: חצ'פורי – מאפה גבינות משגע
- מתכון: בצק שמרים טעים רך עם מילויים שונים
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!