מאפים ולחמים

לחם כוסמין אוורירי

אומרים שלחם כוסמין הוא הכי בריא, וצודקים! אז קבלו מתכון ללחם כוסמין מלא. לחם מזין וטעים שמכינים בבית בקלות , יוצא לכם אוורירי לא דחוס ולא כבד. לחם טעים שמתאים לצמחוניים, טבעוניים וסוכרתיים כאחד.

מתכון באדיבות: תיקי שליו – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: לחם כוסמין אוורירי

מצרכים 

1 קילו קמח כוסמין מלא
2.5 כפות שמרים יבשים
1 שקית משפר אפיה
600 מיל מים פושרים
4 כפות סוכר
1 כף וחצי מלח (בסוף)
חצי כוס שמן זית (חד פעמי קר)
140 גר אגוזי מלך


אופן הכנה 

חשוב ללוש ל15 דקות.
מתפיחים בערך כשעה וחצי עד שעתיים.
להוציא את הבצק על משטח מקומח להוצאת האוויר ועיצוב הכיכר. (אין צורך ללוש עוד פעם)
מתפיחים את הבצק ואז מפזרים על הבצק קווקר. להתפיח בערך כשעה
מכניסים לתנור חם
אופים ל-50 דק ו 180 מעלות
אחרי אפייה מוציאים לקירור על רשת. אפשר זאת של התנור.
אז יש לפרוס בסכין משוננת כשהלחם קר לגמרי

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר לצלם את התבנית שבה  אופים את הלחם?
תשובה: כן , תבנית כזאת.

שאלה: חייב משפר אפיה?
תשובה:לא.

שאלה: רק כיכר אחת מקג קמח ?
תשובה: 2 כיכרות.

שאלה: יש לי קמח כוסמין 70% גם טוב להכין ממנו לחם?
תשובה: כן זה מעולה.

שאלה: חייב 4 כפות סוכר ?
תשובה: לא חייב.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • שרון רז : הכנתי בלי סוכר וגם יצא מעולה!”

 

עוד מתכונים מבוקשים:

לחם כוסמין אוורירי

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker