עוגת שיש נוטלה
בא לכם משהו מתוק שתמיד מצליח, בלי סיבוכים ובלי בלגן שמוכן בצ'יק צ'ק? העוגה הזו…
מתכון באדיבות: לאה מאיר – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
[adinserter block="2"]
מתכון: עוגת שיש נוטלה
מצרכים
להצלחת העוגה יש להשתמש בכוסות אוניברסליות.
1 תבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה ומשומנת היטב.
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה.
2 ביצים.
3/4 כוס סוכר.
1 שקית סוכר וניל.
1 כפית גרידת תפוז.
1 כוס קמח תופח מנופה.
קורט מלח.
4 כפות ממרח נוטלה.
אבקת סוכר בנדיבות. (לקישוט)
[adinserter block="3"]
אופן הכנה
- מחממים תנור אפייה ל-165 מעלות.
- שמים בתוך קערת המיקסר את השמנת המתוקה, ביצים, סוכר, סוכר וניל, גרידת תפוז ומערבלים בעזרת וו גיטרה כ-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה.
- מוסיפים את הקמח, קורט מלח ומערבלים עוד 2 דקות נוספות עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים 2/3 מהתערובת לתבנית.
- את 1/3 התערובת שנותרה בקערה, יש לערבב יחד עם 4 כפות ממרח נוטלה. לערבב עד לקבלת תערובת בצבע שוקולד.
- יוצקים את תערובת השוקולד מעל התערובת הבהירה , ובעזרת קיסם/מזלג/סכין מערבבים קלות ליצירת מראה שיש.
- מכניסים לתנור לאפייה של 45 דקות עד שקיסם שנועצים למרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
- מקררים היטב ומאבקים באבקת סוכר בנדיבות. .
עצה: ניתן לעשות את העוגה בגרסת פרווה, פשוט מחליפים את השמנת מתוקה להקצפה בשמנת צמחית פרווה להקצפה (ריצ) ואת ממרח הנוטלה בממרח שוקולד פרווה.
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
חייבת לציין שהיו לי השגות. אבל בהעדר שומנים (פרט לשמנת המתוקה) ובהוספת נוטלה כתחליף לשוקולד, הסקרנות גברה עליי ועשיתי את העוגה. אכן מוצלח: רכה, לא יקרה, ופשוטה ומהירה לעשייה. מתכון למשמורת. הפחתתי סוכר ל1/2 כוס. בשבילנו זה היה מתוק מספיק.
תודה רבה רבה
תודה על השיתוף, בתיאבון!