| | | |

מתכון קובה אורז מטוגנת עם בשר

מתכון משפחתי מצוין לקובה אורז ביתית שחוטפים ישר מהמחבת ונזללת בשניות!
בהשראת: קארין אהרון
ציון 4.48 על ידי 34 דירוגים
קובה אורז אמיתית

קובה אורז מטוגנת עם בשר – קובה אותנטית ואמיתית שאין מי שלא יאהב.

מתכון משפחתי מצוין לקובה ביתית שחוטפים ישר מהמחבת ונזללת בשניות. מתכון מפורט וברור ואיזה טעים זה יוצא!

קובה אורז אמיתית
צילום: קארין אהרון

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

קובה אורז אמיתית

מתכון קובה אורז מטוגנת עם בשר

מתכון משפחתי מצוין לקובה אורז ביתית שחוטפים ישר מהמחבת ונזללת בשניות!
ציון 4.48 על ידי 34 דירוגים
לדרג
באדיבות: קארין אהרון

המצרכים

להכנת האורז:

  • 2 כוסות אורז
  • 4 כוסות מים רותחים
  • ½ כפית מלח

לעיסה:

  • 1 כוס קמח
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית כורכום

למלית:

  • 2 בצל
  • ½ קילו בשר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • ½ 1 כפית בהרת

לצ'יפס בטטה:

  • 1 בטטה
  • שמן (לטיגון)

אופן ההכנה

לאורז:

  • מבשלים את האורז (רצוי יסמין או פרסי) על 4 כוסות מים רותחים עם חצי כפית מלח.
  • כשהמים מבעבעים יפה עם האורז מעבירים לאש קטנה, בערך 15 דק' (רצוי לשים מגבת על סיר האורז).

לעיסה:

  • מחכים עד שהאורז מתקרר ומוסיפים כוס קמח רגיל מנופה (אפשר גם סולת) ביצה אחת, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס, כפית שטוחה של כורכום וללוש כמו בצק... העיסה מאוד דביקה ולכן רצוי תמיד לעבוד עם ידיים רטובות.

למלית הבשר :

  • לטגן את הבצלים בינונים עד הזהבה קלה, להוסיף את הבשר (בערך חצי קילו) ולפורר בעזרת מזלג על מנת שלא ייווצרו גושים.
  • להוסיף כפית מלח, כפית פלפל שחור גרוס וכפית וחצי של בהרת (מי שאין לה בהרת יכולה להוסיף מעט קינמון, פלפל אנגלי, מעט ציפורן ופלפל שחור ממש מעט מכל מרכיב ).
  • לחכות עד לצינון התערובת.

אופן הכנת המילוי:

  • לקרוץ מתערובת האורז כדורים (פחות מגודל של כדור פינג פונג) לעבוד תמיד עם ידיים רטובות (רצוי שתהיה לידכן קערה עם מים).
  • לפתוח את בצק האורז על כף היד להניח במרכז כפית שמנמנה של מילוי בשר ולסגור בעדינות מהצדדים.
  • לא להיבהל אם הבצק נקרע מעט תמיד אפשר להדביק ולתקן עם מעט מים.
  • לטגן בשמן (לא עמוק מידי) על להבה בינונית עד הזהבה יפה.

צ'יפס בטטה:

  • לקלוף בטטה ולחתוך לרצועות ולטגן בשמן עמוק וחם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: קובה אורז אמיתית

איך אפשר למנוע התפרקות של הקובה?
השמן חייב להיות ממש חם, ולעבוד כל הזמן עם ידיים רטובות וזה לא אמור להתפרק לך.
אפשר להכין לטגן ולהקפיא?
כן כמובן עדיף להכין ולפני הטיגון להקפיא ולטגן ישר מהמקפיא בלי להפשיר קודם כך הן לא ידבקו לשמן.

 


הבמה כולה שלכם:
קובה אורז אמיתית
צילום: אירן קרייף

"הייתי חייבת להכין לשבת ויצא פשוט מושלםםםםםם!!!
תודה על מתכון מהמם ושבת שלום ומבורכת!"
אירן קרייף

 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!
קובה אורז אמיתית

מקור: קארין אהרון

מה דעתך על אלה?

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?