מרק סולת הוא מרק מקובל מאוד בקרב יהודי מרוקו ומעולה לימי החורף הקרים. זהו המרק שסבתי הכינה לנו כל פעם שחלינו או סתם כדי לחזק את הגוף… אם זה עובד או לא עובד אני לא יודעת אבל זה מה שסבתא הייתה אומרת. לא צריך להיות חולים בשביל ליהנות מהמרק הטעים הזה והוא גם קל ופשוט להכנה.
מתכון באדיבות: גילה אזולאי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: מרק סולת חורפי טעים
מצרכים
4 שיני שום קצוצות
חצי צרור כוסברה קצוצה
3 כפות שמן
שתי כוסות (חד פעמי) של סולת חיטה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כף אבקת מרק עוף
אופן הכנה
בסיר עם מים רותחים נשים את כל המצרכים מלבד התבלינים ואבקת המרק. ונתחיל לבשל על אש בינונית כעשר דקות עד שהמרק יתחיל להסמיך. כאשר המרק הסמיך ניתן לו שתי דקות נוספות ונכבה את הגז. חשוב לערבב בעת הבישול על מנת למנוע היווצרות גושים. לאחר שמוכן נוסיף את אבקת מרק עוף והתבלינים ונגיש לשולחן.
שאלות ותשובות
שאלה: אפשר להוסיף גם קוביות תפוח אדמה ובצל אחד שלם או לא?
תשובה: אני אף פעם לא שמתי תנסי יכול להיות שזה יהיה שידרוג מעולה.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- עילית וייל: “בזכותך עשיתי גם!”
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: פוטטוס בתנור טעימים בטירוף
- מתכון: חמוצים ביתיים בקלי קלות
- מתכון: כרובית אפויה עם רוטב צ’ילי
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!