מרק סולת חורפי טעים (לחשו)
מרק סולת, מרק לחשו, מרק חורפי קל להכנה, עם טעם נוסטלגי שמזכיר את סבתא! מרק בריא לחורף, טעים ומחמם את הלב!
מרק סולת המוכר גם בשם מרק לחשו הוא מרק הלקוח מהמטבח המרוקאי ומעולה לימי החורף הקרים. זה המרק שסבתא הייתה מכינה לנו בכל פעם שחלינו או סתם כדי לחזק את הגוף.
מרק סולת מתכון קל ביותר, שאפשר להכין גם בימי שגרה העמוסים והוא כל כך טעים שלא צריך להיות חולים בשביל ליהנות ולהתפנק מהמרק הזה!
למה באמת כדאי לכם: מרק סולת
- מרק לחשו מתכון קל ומהיר הכנה שאפשר להכין בימים עמוסים!
- מרק עם ערכים תזונתיים גבוהים ומסייע לחיזוק הגוף בחורף!
- מרק עם טעם נוסטלגי שמחמם את הגוף ומחמם את הלב עוד יותר!
- מרק טעים מאוד עם מרקם מפנק במיוחד שכיף לאכול בחורף!
שורה תחתונה: בריאות, קלות הכנה ונוסטלגיה יחד נותנים לכם מרק סולת שאי אפשר לעבור חורף בלעדיו!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
מרק סולת חורפי טעים (לחשו)
ציוד
המצרכים
- 4 שיני שום (קצוצות)
- ½ צרור כוסברה (קצוצה)
- 3 כפות שמן
- 2 כוסות סולת חיטה
- ½ סיר מים
- מלח (קורט)
- פלפל שחור (לפי הטעם)
- 1 כף אבקת מרק עוף
אופן ההכנה
- בסיר עם מים רותחים נשים את כל המצרכים מלבד התבלינים ואבקת המרק.
- נתחיל לבשל ולערבב על אש בינונית כעשר דקות עד שהמרק יתחיל להסמיך.
- כאשר המרק הסמיך ניתן לו שתי דקות נוספות ונכבה את הגז.
- לאחר שמוכן נוסיף את אבקת מרק עוף והתבלינים ונגיש לשולחן.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: מרק סולת
אפשר להוסיף גם קוביות תפוח אדמה ובצל אחד שלם או לא? אני אף פעם לא שמתי תנסי יכול להיות שזה יהיה שדרוג מעולה. |
אפשר להוסיף לימון? אני לא שמה. |
הבמה כולה שלכם:
"בזכותך עשיתי גם!"
עילית וייל
"עשית לי חשק קמתי להכין!"
שירן יעקובי
"אני במרקש בדיוק אוכלת את זה!"
גו'לי גוטליב
רק עוד דבר אחד אחרון!
הטמפרטורה יורדת והחשק לפינוקים ביתיים מנחמים להתכרבל בשמיכה רק עולה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מרק חרירה מנחם ומשביע
- מרק קניידלך מתכון מנצח
- עוגת קרמבו – כי אין חורף בלי!
- קציצות בקר מושלמות לאחה"צ גשום
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לחורף מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: גילה אזולאי
היי, אפשר בלי שום , או משהו במקום השום ? בגלל אלרגיה. תוודה
היי גלית,
אפשר לוותר על השום.
בהצלחה!
המרק גולש בלי סוף ומלכלך את הכלללל. חמה לא מתייחסים לזה?
פעם הבאה לומר שצריך לשטוף טוב טוב את הסולת
היי מירי,
לא בטוחים שהבנו את הבעיה. הסיר שהשתמשת בו גדול מספיק?
בוקר טוב. אפשר גם קמח מלא.או כוסמין.?
היי שוקי,
לא ניסינו, אבל נראה לנו שאם אין במרק הזה סולת אז הוא כבר לא מרק סולת 🙂