מתכונים קליםעוגות גבינהעוגות קלות להכנה

עוגת שמנת ב 2 דקות עבודה!

מתכון עוגת שמנת שכבשה את הרשת! 2 דקות עבודה ואולי אפילו פחות. עוגה מנצחת, קלה וזריזה ללא הפרדת ביצים וללא גבינה. תתכוננו להתמכר. חובה לנסות!

מתכון באדיבות:  מיכל וטליה שטיינגרט – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת שמנת ב 2 דקות עבודה!

מצרכים 

שרוול פתי בר
100 גרם חמאה מומסת
4 שמנת חמוצה
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 חבילה פודינג וניל


אופן הכנה

  • נטחן את הביסקווויטים ונערבב יחד עם החמאה המומסת ונשפוך לתבנית ונצמיד לתחתית שלה.
  • נמרח חמאה או תרסיס שמן בצדי התבנית.
  • נערבב את שאר המצרכים יחדיו ונשפוך על הביסקוויטים.
  • נכניס לתנור לחום של 200 מעלות למשך 40 דקות
  • נוציא מהתנור וניתן לעוגה להצטנן מעט
  • נכניס למקרר לפחות ל 7 שעות או יותר טוב, ללילה שלם.
  • להגיש קר, בתיאבון ⁦❤️⁩

 

שאלות ותשובות

שאלה: שמנת של פעם או שמנת רגילה? איזה גודל?
תשובה: של פעם, 200 גרם.

שאלה: זה בלי שמנת מתוקה?
תשובה: ללא שמנת מתוקה. אם תרצי אפשר למעלה להוסיף שמנת מתוקה מוקצפת, אבל אני עשיתי בלי.

שאלה: איזה תבנית?
תשובה: אני עשיתי בתבנית חד פעמי קטנה. העוגה לא גבוהה…אז תראי לפי כמות הבלילה.

שאלה: מה שמת למעלה?
תשובה: כלום. ככה זה יוצא מאפייה. כמובן שאפשר לשדרג את זה בשמנת מתוקה מוקצפת…או סתם שוקולד לבן מומס.

שאלה: ללא מיקסר?
תשובה: לא!! זה הכיף. לערבב ככה עם כף או מערבל ידני כזה. לערבב טוב.

שאלה: רציתי רק לדעת אם יש לעוגה טעם חמצמץ מהשמנת ? או שזה לא מורגש?
תשובה: שום חמצמץ! הסוכר והפודינג עושים את העבודה.

שאלה: אפשר בלי ביצים?
תשובה: לדעתי לא.

שאלה: אחרי שמתקררת להכניס למקרר?
תשובה: כן, לשמור בקירור.

שאלה: איזה מספר תבנית?
תשובה: תבנית 24. תבנית עגולה של אנגלשקייק.

 

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • יהודית כספי: “הכנתי אתמול, המשפחה מתה על זה!”
  • גליה קנר: “טעים חבל על הזמן! מאתמול קיסחתי חצי עוגה”

מתכונים מבוקשים:

 

עוגת שמנת נועם זגדון
תמונה באדיבות: נועם זיגדון

[

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

תגובות 22

  1. שלום.. עוגת השמנת מהממת. יש לי בעיה עם האינסטינג פודינג וניל. מה האפשרות לתחליף במקום הפודינג וניל.
    אשמח לתגובה מהירה היום יום הולדת לכלתי.
    תודה
    נא לא לפרסם את הפרטים האישים

  2. התוצאה מעולה . אפשר בהחלט להפחית מכמות הביסקוויטים .החסרון העיקרי הוא כמות הקלוריות של השמנת לעומת גבינה !!

    1. תודה על המתכון. זו איעוגה מצויינת!!!! קלה להכנה!! כולם אהבו. התחסלה מיד.

      1. העוגה הזאת שייכת לאילנית בניזרי. ברגע שאתם לוקחים מתכון תפרסמו גם ממי לקחת אותה

        1. קרדיט לבעלת המתכון הוא חלק מאוד חשוב שאנחנו תמיד מקפידים עליו, במקרה הזה המתכון פורסם ע”י שתי גולשות ששמן מוזכר בראשית המתכון. מקווים שלא נפלה טעות ותודה רבה על ההערה.

  3. אם אני רוצה להכין עם חצי מהכמות המצויינת
    משך האפייה יהיה פחות מ-40 דקות?

  4. אם יש לי רק 2 שמנת מה יכולה להחליף את ה2 נוספים?
    תודה מראש

    1. היי, אפשר להחליף באותה כמות של גבינה לבנה עם אחוז שומן גבוה.

    1. מומלץ שלא, בעיקרון, קינוחים שיש בהם חומרים מייצבים כמו ג’לטין או עמילנים מעובדים חזקים ניתן להקפיא, אך גם כאן יש יוצאים מן הכלל.

  5. מתכון נהדר. ניסיתי כבר חמש פעמים. הילדים מתים על זה.
    ארבע הערות –
    1. אין צורך בסוכר. הבסיס מספיק מתוק
    2. אפשר להחליף חלק מהפתיבר בביסקויטים לוטוס
    3. מומלץ להוסיף לבלילה שברי פקאן מסןכרים
    4. מומלץ לחלק את זמן התנור ל- 8 דקות רק לקלתית ועוד 32 דקות לעוגה כולה.

    1. היי איתי, מאוד שמחים שאהבת, פשוט תענוג לשמוע ותודה רבה על התגובה המפורטת.

    1. המתכון עם שמנת חמוצה 27% וללא שמנת מתוקה. אם תרצי אפשר למעלה להוסיף שמנת מתוקה מוקצפת (32% שומן ומעלה)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker