| |

עראיס במחבת

עם בשר טחון בתערובת תבלינים מיוחדת וטעימה
ציון 5 על ידי דירוג אחד
עראיס במחבת פסים

מתכון CC, פיתה ממולאת בשר טחון בתערובת תבלינים מדהימה צלויה היטב וחמה בסגנון מזרח תיכוני ביתי.

לא משנה איך מכינים אותם, אם זה במחבת פסים, על הפלנצ'ה, בטוסטר לחץ,בתנור בבית, או אפילו יותר טוב על האש. בכל פעם יוצא טעים הרבה יותר. מגישים בצד סלט מרענן וטפטוף של טחינה ויש לכם אחלה ארוחת צהריים או ערב שתגרור לכם ים של מחמאות.

עראיס גם  ידועים בשם – ערייס, שזה בשר טחון (קבב) בפיתה, מהמטבח המזרח תיכוני . מתכון העראיס זה מסוג המנות שכל המשפחה תתאהב בה, לא תאמינו כמה קל וטעים להכין שלא תבינו איך לא מצאתם את המתכון מקודם, ממש כמו לנגוס בגן עדן.

ספר המתכונים של ציפי פיכוביץ

עראיס במחבת פסים

תנו לאחרים הזדמנות לדעת מה אתם חושבים על המתכון

דרגו את המתכון כאן 

עראיס במחבת פסים

עראיס במחבת

עם בשר טחון בתערובת תבלינים מיוחדת וטעימה
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
כמות 8 חצאים
זמן הכנה: 7 minutes

ציוד

מחבת פסים או מחבת רגילה
קערה לבשר
תרסיס שמן

המצרכים

  • 4 פיתות (חצויות)
  • 6-7 כפות שמן זית

להכנת מלית הבשר

  • 650 גרם בשר בקר (טחון)
  • 1 כף שומן כבש (קצוץ דק)
  • 1 בצל גדול (קצוץ דק מאוד)
  • 1/2 צרור פטרוזיליה (קצוצה דק)
  • ½ פלפל ירוק חריף (ללא הגרעינים קצוץ דק -דק אופציה)

תבלינים למלית הבשר

  • 1 כפית מלאה בהרט
  • ½ כפית כמון
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מחוקה מלח דק

אופן ההכנה

הכנת הבשר

  • בקערה להוסיף את כל החומרים למלית הבשר, לערבב היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה. ליצור 8 כדורים, ומשהים למנוחה של 20 דקות.

מילוי הפיתות

  • בכל חצי פיתה לשים כדור בשר, למעוך אותו היטב ובעדינות עם הפיתה כך שכל הבשר יהיה בשכבה אחידה.
  • להבריש את הפיתה מבחוץ בשמן זית.

צליה

  • לרסס את מחבת פסים בשמן ולחמם על אש בינונית-נמוכה. ב- 3 דקות הראשונות לצלות את הצד החתוך על הגריל (החלק שיוצא ממנו הבשר). כדי לתת לחום לכנס ישירות לבשר.
  • ואז צולים במשך כ-4 דקות כל צד מהפיתות, עד השחמה קלה עם פסים, חשוב לא לחרוך.
  • להוציא את הפיתות מהמחבת, לחכות לרגע ואז לחתוך את החצאים לרבעים.

הערות וטיפים

  • הגשה: ניתן להגיש עם סלט מרענן ועם טפטוף טחינה או חומוס לפי הטעם.
  • הקפאה: מנסיון, ניתן להקפיא עראיס מוכנים ולחממם במיקרוגל או בטוסטר אובן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

שאלות נפוצות: עראיס  במחבת

אם שמים בטוסטר לחיץ אז ללא הדקות הראשון על הצד הפתוח? רק את הצדדים?
לא ניסיתי, אבל  מצאתי המלצה – "אפשר לשים את הפיתות בטוסטר לחיצה, רצוי בין ניירות אפייה כדי לא ללכלך את הטוסטר. צולים כחמש דקות עד שהפיתות מזהיבות ומקבלות פסי חריכה. 
איך את ממליצה על אפייה בתנור?
ממליצה בתנור בחום נמוך מצב אפייה ואפילו טורבו לאחר מכן מצב גריל כדי לקבל קרנצ'יות.
נראה לי הכי נוח בטוסטר אבל זה לא מוחץ והקציצה בורחת?
לא, יוצא החוצה. לא ממלאים בכמות גדולה מאד. הטוסטר מועץ במידה הנכונה.

מה חושבים על : עראיס במחבת

  1. אנדה לורבר
    "תודה רבה. התצלומים ממחישים את התהליך וההסבר מדוייק"
  2. שרה יוסף
    ״מושלם״
  3. דיקלה טוויל
    ״מעולה ממש״
  4. Rivka Peled
    "יצא טעים רצח"
      הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה! 
עראיס במחבת
צילום: sima nahon

 


 רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני בשר אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

הפוסט המקורי: עראיס במחבת פסים – ציפי פיכוביץ

Similar Posts

3 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?