מתכון לעוגת תפוזים יפייפיה טעימה וריחנית. כל פעם שתכינו אותה הבית יתמלא בריח של פרדס. הטעם גן עדן, המרקם כמו ענן, עוגת תפוזים לשבת שחובה לנסות.
מתכון באדיבות: נטע מולה סופר – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת תפוזים גבוהה
מצרכים
חומרים לתבנית אנג'ל מתפרקת בקוטר 24-26 ס"מ
חומרים לעוגה
7 ביצים מופרדות
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1 וחצי כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי
2 וחצי כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
להגשה
אבקת סוכר
אופן הכנה
מחממים תנור ל-160 מעלות. .
במיקסר מקציפים חלמונים עם כוס אחת מהסוכר עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. מוסיפים שמן בזרם דק תוך כדי הקצפה. .
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קליפת תפוז. .
מנפים יחד אבקת אפייה וקמח ומוסיפים לסירוגין עם מיץ תפוזים. .
בקערת מיקסר נקייה מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר ,1 כוס, עד לקבלת קצף יציב ומבריק. .
טורפים שליש מהקצף לתערובת החלמונים, ומקפלים פנימה את יתרת הקצף בעדינות. .
יוצקים את התערובת לתבנית סיר פלא לא משומנת. .
אופים 70 דקות, עד שהעוגה שחומה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש לגמרי. .
מוציאים את העוגה ומיד הופכים אותה על שלושת רגליה וכך משאירים אותה להתקרר. כשהעוגה קרה הופכים בחזרה, מחלצים בסכין ומגישים עם אבקת סוכר
שאלות ותשובות
שאלה: מה היא תבנית אנגל?
תשובה: בבקשה תמונה פה
שאלה: מאיפה קונים את התבנית?
תשובה: את התבנית קונים בחנויות המתמחות בחומרי גלם לאפייה
- מתכון: עוגת תפוזים מושלמת וטעימה
- מתכון: עוגת תפוחים בחושה – שרה יוסף
- מתכון: עוגת לימון טורט
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!