|
עוגת גבינה אפויה ללא הפרדת ביצים –
עוגת גבינה אפויה עם תחתית ביסקוויטים, מתכון קלי קלות ללא הפרדת ביצים, חובה לנסות לפני שנגמר חג השבועות. עוגת גבינה על בסיס פירורי ביסקוויטים. נסו עכשיו!

מתכון באדיבות: דבי ממן ומיכל מ LoveToCook – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת גבינה אפויה ללא הפרדת ביצים

מצרכים 

תבנית: מתפרקת 26 ס"מ
לתחתית:
ביסקוויט פתי-בר (עדיף טעם שוקו) (שליש חבילה של 500 גרם)
חמישים גרם סוכר (רבע כוס סוכר, אפשר לשים גם שליש אם אוהבים יותר מתוק)
מאה גרם חמאה רגילה
למלית הגבינה:
750 גרם גבינה לבנה  (5% או 9% שומן)
250 גרם מסקרפונה
4 ביצים (בגודל L)
כוס אחת (200 גרם) סוכר לבן
כפית אחת תמצית וניל
שמינית כפית מלח שולחן
כף מיץ סחוט מלימון (לא הכרחי)

גרידת לימון מחצי לימון (בגודל בינוני, גם לא חובה)
לציפוי העוגה:
2 גביעים של שמנת חמוצה
4 כפות (30 גרם) אבקת סוכר (או 3 כפות סוכר)
¼ כפית תמצית וניל
לאפייה
10 גרם חמאה / תרסיס שמן לשימון תבנית
תבנית מלאה במים, להניח בתחתית התנור
• פתי-בר: כדאי בטעם שוקו, אפשר רגילים
• תחתית: אפשר ⅓ כוס סוכר במקום ¼ כוס למתיקות חזקה


אופן הכנה 

1. מחממים תנור אפייה עם רשת באמצע ל 150 מעלות, ונניח תבנית עם מים על תחתית התנור.
2. במעבד מזון נכין את התחתית: נרסק את הביסקוויטים לפירורים קטנים, נוסיף את הסוכר ונעבד לעוד כמה שניות. נמיס את החמאה במיקרוגל, נוסיף לתערובת ונפעיל ל30 שניות נוספות.
3. נעביר את התערובת לתבנית, ונהדק ונדחוס על התחתית, אפשר עם היד או עם תחתית כוס. צמוד לדפנות "מושכים" את התערובת מעט לגובה. נעביר תבנית לפריזר.
4. נכין את תערובת הגבינה: נקציף גבינה לבנה, מסקרפונה וסוכר למשך 2-3 דקות, בתחילה במהירות איטית ואז גבוהה, עד שהתערובת סמיכה.
5. בקערה נפרדת נטרוף את הביצים. נוסיף את הביצים בהדרגה לתערובת הגבינה, תוך כדי שמקציפים על מהירות בינונית, ונמשיך להקציף עד שהתערובת מתאחדת.
6. נוסיף תמצית וניל, לימון, גרידת לימון וטיפונת מלח ונקציף עוד 15 שניות.
7. נעביר את התערובת לתבנית ואותה נכניס לשלב האמצעי בתנור, מורידים ל- 150°, ואופים למשך 50-55 דקות. העוגה מוכנה כשהיא עדיין לבנה בצבעה, קצת רוטטת, ובלי בקעים.
 – אם העוגה עלתה סימן שהחום היה מעט גבוה מדי, מכיוון שהעוגה במתכון הזה לא צריכה לעלות.
8. נשאיר את התנור סגור וניתן לעוגה להתצטנן כשלוש דקות.
בינתיים להכין את ציפוי השמנת:
9. לערבב בקערה שמנת חמוצה, אבקת סוכר ומעט תמצית וניל. למרוח בעדינות על העוגה: מניחים בכל פעם כמות קטנה ומורחים מהצדדים פנימה למרכז, עד שמסיימים. להחזיר לתנור לעשר דקות.
10. לכבות את התנור, לפתוח את הדלת ולהשאיר את העוגה להתקרר בתנור כשלושים דקות. מוציאים ומקררים על השיש עוד 45 דקות.
מעבירים למקרר – כדאי לקרר לפחות 4 שעות, רצוי אפילו 12 שעות. מחלצים מהתבנית רק לאחר קירור יסודי.

שאלות ותשובות והערות

שאלה: לא צריך פודינג או קמח משהו שיתפוס את הגבינה?
תשובה: בכלל לא, אין מה לדאוג.

עוד מתכונים מבוקשים:


עוגת גבינה אפוייה
מירה גדעון מלכה: "תודה רבה על מתכון מושלם!"
 
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *