עוגת בוטיק ב-20 דקות הכנה – שילוב קטלני של קדאיף גבינה קרם ודובדבנים, מתיקות וטעם שאין לתאר במילים. עוגה לשבת חגיגית ושווה שנראית סוף! מתכון קל להכנה לעוגת קדאיף טעימה והמראה מפואר במיוחד. עשרים דקות והעוגה שנראית מושקעת, מוכנה בצ'יק צ'אק. לא יאמינו כמה היא קלה להכנה, בהבטחה. אז נו, אתם עוד פה? איך אפשר לא להכין למוצאי שבת?! בבקשה מתכון למטה.
מתכון באדיבות: דורית כהן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת בוטיק ב-20 דקות הכנה
מצרכים
250 ג שערות קדאיף
150 ג חמאה
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט וניל
כוס חלב אחת
חמש כפות אבקת סוכר
ארבע כפות גבינה לבנה
דובדבנים מסוכרים או פקאן מסוכר
אופן הכנה
קודם כל נפשיר את שערות הקדאיף.
נמיס את החמאה במיקרוגל בפולסים, ונערבב אותה יחד עם הקדאיף
נוסיף גם חמש כפות אבקת סוכר.
נרפד תבנית אפייה, מניחים את התערובת ולאפות בחום של 180 מעלות
נערבב מדי פעם וחשוב גם להיזהר שלא ישרף
נמשיך לאפות עד להזהבה של הקדאיף
הכנת הסירופ:
בסיר ממיסים כוס סוכר, כוס מים ומיץ מחצי לימון
נשפוך את הסירופ בעודו חם על הקדאיף ונערבב היטב שייספגו הטעמים.
נרפד תבנית ונכסה את התחתית עם חצי מכמות הקדאיף (את החצי האחר נפזר אח"כ למעלה)
בקערה נפרדת, נקציף את השמנת, האינסטנט, החלב לקצף יציב
מוסיפים לאחר מכן את הגבינה ומאחדים הכל יחד
שופכים את המלית על בסיס העוגה ומעליה נפזר את שערות הקדאיף שנותרו לנו מקודם
ניתן לקשט בדובדבנים מסוכרים או בפקאן מסוכר או בכל מה שבא לכם
חשוב: להקפיא לפחות 4 שעות לפני הפריסה וההגשה .
שאלות ותשובות
שאלה: באיזה תבנית את עושה?
תשובה: אינגליש קייק רחבה.
שאלה: הקדאיף נשאר פריך אחרי ששופכים עליו את המי סוכר?
תשובה: את תחתית הקדאיף מרטיבים במי הסוכר. ואת הקדאיף למעלה משאירים כפי שהוא ללא הרטבה.
שאלה: מרטיבה רק חצי מכמות הקדאיף? מה שמיועד לתחתית?
תשובה: בדיוק כך
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת שכבות ממכרת
- מתכון:עוף מטוגן בסגנון הסלבק
- מתכון:סמבוסק גבינה
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!