מאפים ולחמיםמתכונים לשבועות

גביניות מלי מאירוב – מתכון לשבועות

גביניות לשבועות – 

למי שמעדיפים לא להשתמש בבצק שמרים, המתכון הזה בול בשבילכם!
מתכון גביניות רכות ומדהימות, עם מילוי מטריף. באחריות!

תודה ענקית למלי מאירוב התותחית על המתכון.

מצרכים – גביניות לשבועות

3 ורבע כוסות קמח
כף שמרים יבשים
רבע כוס סוכר
2 ביצים
100 גרם חמאה רכה
שליש כוס חלב
רבע כפית מלח

מלית גבינה:
500 גרם גבינת טוב טעם או כנען
2 חלמונים
2 סוכר וניל
חצי כוס סוכר
2 כפות אינסטנט וניל
20 גרם חמאה מומסת

גביניות מלי מאירוב
אופן הכנה – גביניות לשבועות

  • במיקסר או בקערה נשים 3 ורבע כוסות קמח..כף שמרים יבשים..ורבע כוס סוכר…נערבב ביחד
  • ונוסיף 2 ביצים..100 גרם חמאה רכה ושליש כוס חלב..נלוש ביד או במיקסר 6 דקות
  • נוסיף רבע כפית מלח..ונלוש עוד 5 דקות..עד שהבצק חלק ורך ונראה דביק לא להיבהל זה מצויין.אם לא רך נוסיף טיפונת חלב.
  • נפזר חופן קמח בדפנות הקערה ונרים אותו ובטפיחות עלייו נעשה כדור
  • נעטוף אותו בנילון נצמד ונכניס למקרר לשעתיים או יותר..ואפשר לילה…
  • נוציא מהמקרר ונחלק לשניים
  • נפזר קמח על משטח ועל הבצק ונרדד חצי ראשון שהוא קר ואת החצי השני נשמור במקרר עד העבודה עלייו
  • הבצק יהיה קשה וכך צריך לעבוד איתו..נחתוך מרובעים ונשים כפית גדושה ממלית הגבינה
  • נבריש את שוליי המרובע בטיפונת מים ונסגור קצוות נגדיות מעל המלית וממש נדביק בצק לבצק שלא ייפתחו..!
  • נניח בתבנית נכסה במגבת שעה
  • נמרח עם ביצה עם כפית חלב
  • נכניס לתנור מחומם מראש 175 דקות אפיה רגילה..להוציא שהבצק זהוב..ולא שחום
  • נכין מי סוכר: חצי כוס סוכר עם רבע כוס מים לבשל 6 דקות על הגז ונבריש את הגביניות שיוצאות מהתנור.
  • למלית גבינה: 500 גרם גבינת טוב טעם או כנען..2 חלמונים..2 סוכר וניל..חצי כוס סוכר..2 כפות אינסטנט וניל..20 גרם חמאה מומסת..מערבבים טוב..!.

#טיפ: שאתן סוגרות את הפינות מעל הגבינה ..יד רטובה להדביק בצק לבצק, וככה לא ייפתחו הקצוות..ממש להדביק..לטבול את הכריות בצלוחית מים ולהדביק.

הערה: המתכון בכוס חד פעמי שקופה פשוטה..מי שמשתמשת בכוס מדידה שתשים 2 וחצי כוסות קמח.

 

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר לעשות את המילוי עם גבינה לבנה ? ואפשרי להשתמש בבצק לקוראסונים?
תשובה: גבינה לבנה עלולה לנזול כי יש בה נוזלים..הבצק של הקרואסונים אותו בצק כמו זה

שאלה: אפשר להקפיא ?
תשובה: ברור
 
שאלה: היי, אפשר להכין מהבצק עוגת שמרים רגילה, עם מילוי אחר?
תשובה: בטח
 
שאלה: גבינת טוב טעם זה כמו טבורג? אפשר להשתמש בטובורג?
תשובה: כן
 
שאלה: עשיתי את הבצק והוא במקרר עכשיו..האם הוא אמור לתפוח כי הוא לא מראה סימני תפיחה?
תשובה: התפיחה היא פנימית אל תדאגי תלכי לפי המתכון זה בצק כבד עם חמאה וביצים.. הוא מתנהג אחרת מבצק עם שמן.
 

מוגש באהבה, בתיאבון ובהצלחה .. 🙂

גביניות מלי מאירוב

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

תגובות 2

    1. אין צורך להדליק 3 שעות קודם, פשוט להקפיד שטמפרטורת התנור תהיה 175 ברגע הכנסת הבצק אליו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker