Go Back
גביניות מלי מאירוב מתכון לשבועות

גביניות לשבועות

מתכון לגביניות מושלמות! בצק שמרים פריך במיוחד במילוי גבינה קטיפתית ומפנקת!
ציון 4.44 על ידי 60 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

מידות: כוס חד פעמי שקופה

המצרכים

בצק

  • ¼3 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים (יבשים)
  • ¼ כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 100 גרם חמאה (רכה)
  • כוס חלב
  • ¼ כפית מלח

מלית גבינה:

  • 1 חבילה גבינת טוב טעם או כנען (500 גרם)
  • 2 חלמונים
  • 2 סוכר וניל (20 גרם)
  • ½ כוס סוכר
  • 2 כפות אינסטנט וניל
  • 20 גרם חמאה (מומסת)

מי סוכר:

  • ½ כוס סוכר
  • ¼ כוס מים

אופן ההכנה

בצק:

  • נשים במיקסר או בקערה את הקמח, שמרים יבשים, והסוכר ונערבב ביחד.
  • נוסיף 2 ביצים חמאה רכה ושליש והחלב - נלוש ביד או במיקסר 6 דקות.
  • נוסיף את המלח ונלוש עוד 5 דקות עד שהבצק חלק ורך ונראה דביק - לא להיבהל זה מצויין (אם לא רך נוסיף טיפונת חלב).
  • נפזר חופן קמח בדפנות הקערה ונרים אותו ובטפיחות עלייו נעשה כדור.
  • נעטוף אותו בניילון נצמד ונכניס למקרר לשעתיים או יותר ואפשר לילה.
  • נוציא מהמקרר ונחלק לשניים.
  • נפזר קמח על משטח ועל הבצק ונרדד חצי ראשון שהוא קר ואת החצי השני נשמור במקרר עד העבודה עליו.
  • הבצק יהיה קשה וכך צריך לעבוד איתו.
  • נחתוך מרובעים ונשים כפית גדושה ממלית הגבינה.
  • נבריש את שוליי המרובע בטיפונת מים ונסגור קצוות נגדיות מעל המלית וממש נדביק בצק לבצק שלא ייפתחו!
  • נניח בתבנית נכסה במגבת שעה.
  • נמרח עם ביצה עם כפית חלב.
  • נכניס לתנור מחומם מראש ל-175 מעלות על תוכנית אפיה רגילה במשך 35 דקות או עד שהבצק זהוב (אבל לא שחום).

מי סוכר:

  • נבשל 6 דקות על הגז את הסוכר והמים ונבריש את הגביניות שיוצאות מהתנור.

למלית גבינה:

  • מערבבים טוב את הגבינה עם החלבונים סוכר הוניל והסוכר הרגיל אינסטנט והחמאה מומסת.

הערות וטיפים

טיפ: שאתן סוגרות את הפינות מעל הגבינה - יד רטובה להדביק בצק לבצק, וככה לא ייפתחו הקצוות - ממש להדביק - לטבול את הכריות בצלוחית מים ולהדביק.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.