גביניות לשבועות
גביניות שמתאימות במיוחד לחג השבועות! מתכון גביניות רכות ומדהימות, עם מילוי מטריף. באחריות!
לכל אדם יש חולשה למשהו ואחת החולשות שלי היא מאפי הגבינה המטורפים האלה! כל כך טעימים שאני לא באמת מחכה לחג שבועות ואני בטח לא מכינה אותן רק פעם בשנה. נכון יותר לומר שאני מכינה אותן פעם בשבוע וכל המשפחה נהנית מנשנושי הגבינה האלה בכל בוקר ולאורך היום כשמתחשק.
המתכון מדויק להפליא והגביניות יוצאות טעימות יותר מאלו הקנויות במאפייה. למי שאוהב בצק שמרים, ובמיוחד למי שאוהב להתפנק – המתכון הזה בול בשבילכם!
למה באמת כדאי לכם: גביניות
-
- בצק שמרים מושלם, שיוצא פריך במיוחד לאחר אפייה!
- כל כך טעימות שלא באמת יספיק לכם לכל השבוע!
- נהדרות לארוחת בוקר קלה ומפנקת!
- מאפה שאף אחד לא יכול לעמוד בפניו!
שורה תחתונה: לא באמת צריך להמתין לחג שבועות כדי להתפנק עם מאפה מטריף במילוי גבינה איכותית!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
בצק
- ¼3 כוסות קמח
- 1 כף שמרים (יבשים)
- ¼ כוס סוכר
- 2 ביצים
- 100 גרם חמאה (רכה)
- ⅓ כוס חלב
- ¼ כפית מלח
מלית גבינה:
- 1 חבילה גבינת טוב טעם או כנען (500 גרם)
- 2 חלמונים
- 2 סוכר וניל (20 גרם)
- ½ כוס סוכר
- 2 כפות אינסטנט וניל
- 20 גרם חמאה (מומסת)
מי סוכר:
- ½ כוס סוכר
- ¼ כוס מים
אופן ההכנה
בצק:
- נשים במיקסר או בקערה את הקמח, שמרים יבשים, והסוכר ונערבב ביחד.
- נוסיף 2 ביצים חמאה רכה ושליש והחלב - נלוש ביד או במיקסר 6 דקות.
- נוסיף את המלח ונלוש עוד 5 דקות עד שהבצק חלק ורך ונראה דביק - לא להיבהל זה מצויין (אם לא רך נוסיף טיפונת חלב).
- נפזר חופן קמח בדפנות הקערה ונרים אותו ובטפיחות עלייו נעשה כדור.
- נעטוף אותו בניילון נצמד ונכניס למקרר לשעתיים או יותר ואפשר לילה.
- נוציא מהמקרר ונחלק לשניים.
- נפזר קמח על משטח ועל הבצק ונרדד חצי ראשון שהוא קר ואת החצי השני נשמור במקרר עד העבודה עליו.
- הבצק יהיה קשה וכך צריך לעבוד איתו.
- נחתוך מרובעים ונשים כפית גדושה ממלית הגבינה.
- נבריש את שוליי המרובע בטיפונת מים ונסגור קצוות נגדיות מעל המלית וממש נדביק בצק לבצק שלא ייפתחו!
- נניח בתבנית נכסה במגבת שעה.
- נמרח עם ביצה עם כפית חלב.
- נכניס לתנור מחומם מראש ל-175 מעלות על תוכנית אפיה רגילה במשך 35 דקות או עד שהבצק זהוב (אבל לא שחום).
מי סוכר:
- נבשל 6 דקות על הגז את הסוכר והמים ונבריש את הגביניות שיוצאות מהתנור.
למלית גבינה:
- מערבבים טוב את הגבינה עם החלמונים סוכר הוניל והסוכר הרגיל אינסטנט והחמאה מומסת.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: גביניות
אפשר לעשות את המילוי עם גבינה לבנה? גבינה לבנה עלולה לנזול כי יש בה נוזלים. |
אפשרי להשתמש בבצק לקרואסונים? הבצק של הקרואסונים אותו בצק כמו זה. |
אפשר להקפיא? ברור. |
גבינת טוב טעם זה כמו טבורג? אפשר להשתמש בטובורג? כן. |
עשיתי את הבצק והוא במקרר עכשיו – האם הוא אמור לתפוח כי הוא לא מראה סימני תפיחה? התפיחה היא פנימית אל תדאגי תלכי לפי המתכון זה בצק כבד עם חמאה וביצים.. הוא מתנהג אחרת מבצק עם שמן. |
הבמה כולה שלכם:
"תודה על מתכון מנצח חודש טוב ומבורך לכל האלופות והאופות וכמה כייף שאפשר ללמוד לאפות מחברות ומקווה שגם נדע לפרגן ולהודות יום נפלא!"
סול מאור
"בדיוק כמו שלי חחחח – מלי יבורכו ידייך יאלופה!"
מרסל אזולאי
רק עוד דבר אחד אחרון!
לא באמת צריך להמתין לחג כדי ליהנות ולהתפנק!
כנסו ותתחילו להתפנק ולפנק את כל המשפחה ברמה היום־יומית!
אפשר להקפיא את הבצק? או לוותר על השעה שהגביניות מכוסות במקרר?
היי נעמה,
אפשר לזרז את העניין בהקפאה של 45 דקות-שעה במקום שעתיים במקרר, אבל ההמלצה שלנו היא לעבוד ממש לפי המתכון.
בהצלחה!
בחומרים כתבתם חלמונים,
ובאופן ההכנה של ערבוב במלית כתבתם חלבונים, מה לשים?
היי טובה,
צודקת, הטעות בהוראה – מדובר בחלמונים.
בהצלחה!
אפשר להחליף חמאה בשמן?
היי ענבל,
אפשר, רק לשים שליש פחות בכמות.
בהצלחה!
כמה גביניות יוצא מקילו אחד
היי שושי,
משהו כמו 12 גביניות גדולות. אפשר גם להכין אותן קטנות יותר.
בהצלחה
יצא ממש טעים שכוייח!
המתכון מעולה נטרף עוד לפני שהספקתי לטעום!!😜😛🙃
היי שושי ותמר,
ממש משמח לדעת שאתם נהנים מהמתכון 🙂
מקווים שתוכלי לטעום בפעם הבאה ולגם להראות לנו איך הן יצאו בקבוצה
היי כמה זמן זה אמור להיות בתנור
היי חנה,
כחצי שעה פחות או יותר, עד שהגביניות משחימות.
בהצלחה 🙂
היי זו מירב
יצא פצצה!!! אחד המתכונים האהובים עליי. ניסיתי בעבר כל מיני מרשמים ולא צלח!!!
תודה רבה מלי תענוג!!
היי מירב,
איזה כיף לדעת שנהנית כל כך מהגביניות 🙂
נשמח מאוד לראות אותך גם בקבוצת הוואטסאפ שלנו!
אפשר להכין מזה עוגת שמרים גבינה, ולא גביניות?
(מתעצלת להכין אחד אחד וגם תופס יותר מקום במקפיא)
היי רות,
אכן כן, אפשר להשתמש בתבנית מלבנית קטנה.
בהצלחה 🙂
אפשר לשים במקרר פחות משעתיים?
היי נעמי,
לא רצוי.
בהצלחה 🙂
מה הכמות לגבינה טוב טעם???
היי יעל!
כמות הגבינה היא 500 גרם, כמצוין במתכון.
בהצלחה 🙂
יצאו לי מעולה. .תודה רבה על המתכון הנהדר…סיננתי גבינה 5 אחוז ויצא מעולה.כמו במאפיות הטובות
היי!
שמחים מאוד שיצא לך מעולה 🙂
מוזמנת להצטרף גם לקבוצת הפייסבוק שלנו – https://www.facebook.com/groups/metukimgroup
וכן לקבוצות הוואטסאפ: קבוצת מתכונים רגילים | קבוצת גרין, בה אפשר למצוא מתכונים ללא גלוטן, ללא סוכר וכן הלאה.
אנחנו מעלים בקבוצות האלה מתכונים טעימים חדשים כל יום ?
תודה רבה
גביניות ברמה גבוהה
הכנתי היום יצא מצויין
היי גבי,
שמחים מאוד שנהנית מהן! אם צילמת את הגביניות, נשמח לראות אותן בקבוצה 🙂
מעולה.
היי צביקה!
אנחנו מזמינים אותך להצטרף גם לקבוצת הפייסבוק שלנו – https://www.facebook.com/groups/metukimgroup
וכן לקבוצות הוואטסאפ: קבוצת מתכונים רגילים | קבוצת גרין, בה אפשר למצוא מתכונים ללא גלוטן, ללא סוכר וכן הלאה.
אנחנו מעלים בקבוצות האלה מתכונים טעימים חדשים כל יום ?
ניסיתי !
בצק מוצלח ביותר, עדין אך יציב
מילוי טעים מאוד
הוספתי סולת למלית, גם טעים וגם יציב
מאוד אהבנו את הגביניות שלך מאירוב.
שומרים להכנות הבאות
היי מינה!
תודה רבה על הפרגון לבעלת המתכון, מלי מאירוב. שמחים לדעת שאהבתם את הגביניות המעלפות שלה.
מוזמנת להצטרף לקבוצת הפייסבוק שלנו וליהנות ממתכונים נוספים שעולים כל יום
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
יש לכם טעות בסעיף 13. צריך להיות 175 מעלות ולא דקות. כמו כן, כתבו כמה זמן אפיה בתנור. כתוב :" אפיה רגילה".
היי יעל!
איזה יופי שהערת את זה לתשומת ליבנו, תיקנו את הטעות והוספנו את זמן האפייה – 35 דקות או עד שהגביניות זהובות.
בהצלחה 🙂
מלי! את משהו מיוחד!!! לימדת אותי לאפות!! תודה לך על הכל!
המתכון פשוט מושלם.
תודה רבה וחג שמח
מה עדיף גבינת כנען או טיב טעם
טוב טעם בהצלחה ובתיאבון!
להקפיא אחרי תנור או לפני?ואם מקפיאים אותם צריך להפשיר לפני שאופים?
היי סיהאם,
אפשר להקפיא גם וגם, ולא צריך להפשיר לפני האפייה, פשוט לאפות עד שמוכן.
בהצלחה 🙂
גבינות מעולות
המון תודה
האם אפשר להכין הכל, למלא את הגביניות , לשים בתבנית ולשמור במקרר מספר שעות לפני אפיה?
כמובן!
כל המתכונים של מלי מעולים !!!! לא מתאכזבת אף פעם
בס"ד
תודה רבה.
האם אפשר בלי אינסטנט פודינג?
אפשר להחליף פודינג בקורנפלור ביחס 1:1,תוסיפי גם שקית סוכר וניל או תמצית וניל, בהצלחה!
למה להדליק התנור 3 שעות לפני האפייה?
אין צורך להדליק 3 שעות קודם, פשוט להקפיד שטמפרטורת התנור תהיה 175 ברגע הכנסת הבצק אליו.