מתכון באדיבות: דבי ממן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: בייגל של דבי ממן
מצרכים – מתכון בייגל של דבי ממן
1 כף שמרים
2 כפות סוכר
1 1/4 כוסות מים (כוס ורבע)
1 כפית מלח
3 כפות דבש
2 כפות סודה לשתיה
סומסום, מלח גס וכל מה שבא לכם
אופן הכנה – מתכון בייגל של דבי ממן
1. מרתיחים מים בתוך סיר גדול שממולא עד 3/4 מהגובה שלו.
2. תוך כדי הרתחה, בקערה גדולה מוסיפים, 1/2 קילו קמח מנופה, 1 כף שמרים, 2 כפות של סוכר ומערבבים היטב. מוסיפים עד 1 1/4 כוסות מים. ונלוש היטב. בסוף מוסיפים 1 כפית של מלח, וממשיכים ללוש היטב שוב. מניחים בצד במשך כעשר דקות.
3. מחממים תנור מראש ל 200 מעלות.
4. כאשר המים רותחים, מוסיפים 3 כפות דבש, מערבבים ואז מוסיפים 2 כפות סודה לשתיה ומערבבים שוב.
5. מחלקים את הבצק ל- 8 חלקים, כך שמכל חלק יוצרים בייגל.
6. מכניסים כל בייגל לסיר שהמים רותחים, משאירים כל צד במים כחצי דקה.
7. מוציאים לתבנית, ומיד שמים סומסום ומלח גס או כל מה שאתם אוהבים.
8. אופים את הבייגל בתנור במשך 25 דקות או עד השחמה יפה.
מוגש באהבה, בתיאבון ובהצלחה .. 🙂
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!
לא מתפיחים
היי מרים,
במתכון הזה יש התפחה של 10 דקות בלבד.
בהצלחה 🙂
מתכון מצויין. טעים. מעולה.
היי שרון,
שמחים מאוד שנהנית מהמתכון!
מזמינים אותך להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו 🙂