מתכון מושלם ללחמניות פריכות וטעימות במחיר של שקית קמח. גם תקבלו לחמניות אווריריות ומעלפות, וגם תחסכו בכסף. מתכון ללחמניות שחובה לשמור ולהתחיל להכין באופן קבוע. מומלץ בחום!
מתכון באדיבות: ורדית חביב – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מצרכים
מרכיבים
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
רבע כוס סוכר
רבע כוס שמן
1 כף מלח
2 ורבע כוסות מים
2 כפות קורנפלור
אופן הכנה
-
תחילה מנפים את הקמח ושמים בקערת המיקסר. מוסיפים את השמרים, השמן, הסוכר ומערבבים ותוך כדי ערבוב מוסיפים את המים בהדרגה, המלח והקורנפלור
-
מערבבים היטב כ-5 עד 7 דקות.לאחר מכן שהבצק מתגבש מורחים עליו מעט שמן ומכסים במגבת להתפחה של כשעה.
-
לאחר שהבצק תפח והכפיל את נפחו, מניחים אותו על משטח נקי ובעדינות לשים מבלי להוציא את האוויר מבפנים.
-
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, וכל חלק מחלקים ל-5 כדורים קטנטנים.
-
את הכדורים מרדדים במערוך ומגלגלים פנימה. מגלגלים אותו מעט ומכניסים נפח פנימה.
-
מסדרים את הלחמניות במגש על נייר אפייה. ומתפיחים כחצי שעה.
-
מצפים את הלחמניות בביצה וזורים שומשום מעליהן.
-
מכניסים את הלחמניות לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות צלזיוס למשך כרבע שעה עד 20 דקות.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: לחמניות שום ועשבי תיבול
- מתכון: חלה לשבת (כולל סרטון קליעת חלה)
- מתכון: מאפה בצק עלים במילוי שוקולד
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!