Advertisements
| | | |

חלה לשבת

חלה לשבת, חלה מתוקה, רכה ומפנקת שאי אפשר לקבל את השבת בלעדיה!
בהשראת: נאוה מלכה
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
חלה לשבת (כולל סרטון קליעת חלה)
Advertisements

חלה לשבת רכה, מתוקה ומפנקת במיוחד! מתכון קל, כולל סרטון קליעת חלה!

אוטוטו נכנסת שבת ואי אפשר לקבל אותה בלי חלה מתוקה, רכה ומפנקת! את החלות שלנו לשבת הפסקתי לקנות מזמן, למעשה, מאז שהתחלתי להכין את המתכון הזה.

המתכון פשוט ומתקבלת חלה טעימה בהרבה מהחלות שקונים בסופר ואפילו במאפייה. החלה כל כך טעימה שלפעמים אני צריכה לשחד את הילדים שלי שיאכלו גם את המנות העיקריות בערב השבת.

כמו תמיד, עוד מעט שבת ולא מקבלים את השבת בלי החלה הטעימה הזו! חובה להכין, המשפחה תשתחווה בפניכם מרוב שהחלה יוצאת טעימה!

חלה לשבת (כולל סרטון קליעת חלה)
צילום: נאוה מלכה

Advertisements

למה באמת כדאי לכם: חלה לשבת

    • לא מקבלים את השבת בלי חלה לשבת, ביתית ומפנקת במיוחד!
    • כל כך טעימה שהילדים לא ירצו להמתין לארוחת הערב כדי לאכול ממנה!
    • מתכון פשוט וכולל סרטון קליעת חלה – שלא תגידו שלא ידעתם!
    • ריח אפיית החלה בתנור יביא לכם את רוח השבת טרם כניסתה!

שורה תחתונה: יש דברים שאי אפשר לקבל את השבת בלעדיהם, ובלי החלה הזו לא מקבלים את השבת!

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

חלה לשבת (כולל סרטון קליעת חלה)

חלה לשבת

חלה לשבת, חלה מתוקה, רכה ומפנקת שאי אפשר לקבל את השבת בלעדיה!
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
לדרג
כמות 4 חלות
באדיבות: נאוה מלכה

ציוד

כוס מידה
Advertisements

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 1 ביצה
  • ½ כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • ½2-2 כוסות מים פושרים (או כמה שהקמח סופח)

למריחה על החלות:

  • 1 ביצה (מהולה במים)
  • 1 כפית סוכר
  • שומשום (לפיזור)
Advertisements

אופן ההכנה

  • נערבב את השמרים עם הקמח.
  • נוסיף את שאר החומרים מלבד המלח והמים.
  • נוסיף עכשיו לאט לאט את ונתחיל ללוש על מהירות נמוכה.
  • כשמתגבש לבצק נוסיף את המלח.
  • נגביר את המהירות לבינונית ונלוש עשר דקות לבצק רך ודביק מעט.
  • נוציא את הבצק למשטח עבודה ונלוש עוד קצת עם היד.
  • נכדרר עם הידיים לצורת כדור יפה, נשמן היטב ונכסה עם ניילון ומגבת.
  • נתחיל התפחה של בערך שעה, או עד הכפלת הנפח.
  • נוריד אוויר מהבצק ונתפיח שוב פעם כחצי שעה.
  • נעשה צורות ופעם נוספת נתפיח חצי שעה.
  • נמרח ביצה עם מעט מים וכפית של סוכר.
  • נכניס לתנור שחיממנו מראש ל 180מעלות - עד שמזהיב ומקבל צבע יפה.
  • חשוב מאוד! לא לייבש. נוציא את החלה היפיפייה שלנו, נתענג מהריח ונניח על רשת ונכסה בעזרת מגבת.
Advertisements

הערות וטיפים

"אני מכינה את הבצק בבוקר, עוטפת עם ניילון ושמה במקרר. אני חוזרת הביתה בשש בערב והבצק תופח כל כך יפה, מוציאה לשיש ונותנת מנוחה רבע שעה, ואז מחלקת לכדורים, עושה צורות ונותנת התפחה נוספת של שעה או עד להכפלת הנפח, יוצא מושלם!"
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


שאלות נפוצות: חלה לשבת

מה את מורחת שהצבע יוצא כזה שחום יפה?
ביצה מעט מים וכפית סוכר.
האפייה רגילה או טורבו?
אני אופה הכל בטורבו כל תנור מתנהג אחרת.
לא יודעת למה כשאני קולעת את החלה ומשאירה לתפיחה – הצורה מתעוותת לגמרי.
חוץ מהתפחה קצרה מדי, יש כמה סיבות: הלישה חייבת להיות 10 דקות. צריך שיהיה מספיק נוזלים אני מכינה בצק שנדבק לקערה הכוונה שיהיה דביק. קליעה חייבת להיות רופפת כדי שיהיה מקום לתפיחה. גם סוג הקמח קובע.
איך מקבלים את הרצועות ככה מדויקות בגודלן ובצורתן?
שוקלים את הכדורים.

הבמה כולה שלכם:
חלה לשבת (כולל סרטון קליעת חלה)
צילום: שמחה סימה כהן

"הבצק נח כל הלילה במקרר. האמת יותר נוח לעבוד אתו כך!"
שמחה סימה כהן

חלה לשבת (כולל סרטון קליעת חלה)
צילום: הודיה אדמתי

"המתכון מהמם!!!
פעם ראשונה שאני כל כך מרוצה מהחלות שלי תודה!!!"
הודיה אדמתי

חלה לשבת (כולל סרטון קליעת חלה)
צילום: חני ארמוזה

"נאוה מלכה כל שישי אני מכינה
את החלות לפי המתכון שלך ממש טעימות ומוצלחות!!!"
חני ארמוזה

 

מקור: נאוה מלכה

Advertisements

Similar Posts

6 Comments

    1. היי דליה, לא ניסינו במתכון הספיציפי הזה אך בד"כ אם רוצים להמיר מתכון לשימוש בקמח כוסמין משתמשים באותה כמות קמח כוסמין ומפחיתים ב- 25% את כמות המים בהשוואה לקמח חיטה. לחלופין נוכל להמליץ על אחד מהמתכונים המצויינים בקישור כאן .בהצלחה!

  1. היי נאווה רציתי להבין אחרי שאני מכינה את הבצק האם מיד אני יכולה להכניס אותו למקרר ןלמחרת שאני מוציאה אותו האם צריך לחכות להתפחה

    1. את מכינה את הבצק עוטפת עם ניילון ושמה במקרר. למחרת את מוציאה לשיש ונותנת מנוחה רבע שעה, ואז מחלקת לכדורים, עושה צורות ונותנת התפחה נוספת של שעה או עד להכפלת הנפח. בהצלחה!

  2. הי
    במתכון להכנת בצק שמרים כתבתם להזהר עם המלח שלא יגע בשמרים.
    יש לי עצה קטנה , לערבב במיקסר/יד את הבצק ללא המלח כ-2-3 דקות ואז אין בעיה להוסיף מלח.?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements