כללי

עראיס במחבת פסים

מתכון לעראיס במחבת פסים, פיתה ממולאת בשר טחון בסגנון מזרח תיכוני ביתי.

לא משנה איך מכינים אותם, אם זה במחבת פסים, על הפלנצ'ה, בטוסטר לחץ,בתנור בבית, או אפילו יותר טוב על האש. בכל פעם יוצא טעים הרבה יותר. מגישים בצד סלט מרענן וטפטוף של טחינה ויש לכם אחלה ארוחת צהריים או ערב.

עראיס גם  ידוע ב- ערייס, זה בשר טחון (קבב) בפיתה, מהמטבח המזרח תיכוני . מתכון העראיס זה מסוג המנות שכל המשפחה תתאהב בה, לא תאמינו כמה קל וטעים.

מתכון באדיבות:  ציפי פיחוביץ Tsipi Pichovich – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

הדפסה
מתכון לעראיס במחבת פסים

עראיס במחבת פסים


  • נכתב ע״י: smetukim1
  • זמן הכנה: 15
  • זמן בישול: 11
  • זמן כולל: 26

-

מתכון: עראיס במחבת פסים


הכפלת כמויות

-


מצרכים


הפיתות

  • 4 פיתות חצויות


למלית הבשר

  • 650 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כף שומן כבש קצוץ דק
  • 1 בצל גדול קצוץ דק מאוד
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • לבחירה – 1/2 פלפל ירוק חריף ללא הגרעינים קצוץ דק -דק


למריחת הפיתות לפני הצלייה

  • 67 כפות שמן זית


לריסוס מחבת הפסים / פלנצ'ה

  • תרסיס שמן


תבלינים למלית הבשר

  • 1 כפית מלאה בהרט
  • 1/2 כפית כמון
  • פלפל שחור
  • 1 כפית מחוקה מלח דק



-

אופן ההכנה

  1. הכנת תערובת הבשר: בקערה להוסיף כל החומרים מלית הבשר, לערבב היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה. ליצור 8 כדורים ומשהים למנוחה של 20 דקות.
  2. מילוי הפיתות: בכל חצי פיתה לשים את הבשר, למעוכך אותו היטב עם הפיתה כך שכל הבשר יהיה בשכבה אחידה.
    להבריש את הפיתה מבחוץ בשמן זית.
  3. צלייה במחבת פסים או בפלנצ'ה: לרסס את מחבת פסים בשמן ולחמם על אש בינונית-נמוכה. ב- 3 דקות הראשונות לצלות את הצד החתוך על הגריל (החלק שיוצא ממנו הבשר). כדי לתת לחום לכנס ישירות לבשר.
    אחר כך, צולים במשך כ-4 דקות כל צד מהפיתות, עד השחמה קלה עם פסים, חשוב לא לחרוך.
  4. להוציא את הפיתות מהמחבת, לחכות לרגע ואז לחתוך את החצאים לרבעים.
  5. הגשה: ניתן להגיש עם סלט מרענן עם טפטוף טחינה או חומוס.
  6. הקפאה: מנסיון, ניתן להקפיא עראיס מוכנים ולחממם במיקרוגל או בטוסטר אובן.

הערות מתכון

הערה חשובה


עוד מתכונים מבוקשים:

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים