| | | | |

מטבוחה מרוקאית קלאסית

משגעת וטעימה ברמות! מטבוחה מרוקאית עם עגבניות ופלפלים חריפים ומתוקים.
בהשראת: הילה לוי אלון
ציון 4.41 על ידי 20 דירוגים
מתכון מטבוחה

מתכון אחר לא תצטרכו. המדריך המלא איך להכין מטבוחה מרוקאית קלאסית משגעת, תסתכלו בתמונות, תעקבו אחרי ההוראות, תקראו את התשובות לשאלותיכם, ותהנו ממטבוחה מרוקאית משגעת שכל המשפחה תאהב!

מהיום לא צריך לצאת למכולת או לסופר בכדי לקנות מטבוחה טובה לאכול לבד או לשלב עם הארוחה . כי בינינו אין כמו האוכל הביתי, ובמיוחד כאשר אותו אוכל נעשה במקצועיות רבה אז בכלל אין מה להשוות.

לא תאמינו כמה קל להכין, מספר שלבים פשוטים, וחסכתם לעצמכם טיול לסופר וכסף, וקיבלתם מטבוחה מושלמת שגם ככה אין איפה לקנות כמוה. פשוט ללקק את האצבעות!

ספר המתכונים של הילה לוי אלון

מטבוחה מרוקאית
קרדיט: הילה לוי אלון

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה

מטבוחה מרוקאית קלאסית
מסמנים עם סכין צורת + על קליפת העגבניות – ומשרים את העגבניות במים חמים. צילום: הילה לוי אלון
מתכון מטבוחה
מוציאים את העגבניות מהמים ומקלפים את הקליפה. צילום: הילה לוי אלון

 

מטבוחה מרוקאית קלאסית
מוציאים את העגבניות מהמים ומקלפים את הקליפה. צילום: הילה לוי אלון
מטבוחה מרוקאית קלאסית
חותכים לקוביות ומכניסים לסיר. צילום: הילה לוי אלון
מטבוחה מרוקאית קלאסית
מוסיפים את השום (3 שיני שום כתושות ושן שום אחת חתוכה לקוביות). צילום: הילה לוי אלון
מטבוחה מרוקאית קלאסית
מוסיפים כפית סוכר ומבשלים על אש בינונית עד שהנוזלים מתאדים (כמעט שעה). צילום: הילה לוי אלון
מטבוחה מרוקאית קלאסית
מטגנים את הפלפלים. צילום: הילה לוי אלון
מטבוחה מרוקאית קלאסית
שמים את הפלפלים בשקית ומקררים. צילום: הילה לוי אלון
מטבוחה מרוקאית קלאסית
מקלפים את הפלפלים וחותכים לריבועים. צילום: הילה לוי אלון
מטבוחה מרוקאית קלאסית
אחרי שהעגבניות מתבשלות שעה מוסיפים את הפלפלים, מלח, פפריקה מרוקאית ואת השמן. צילום: הילה לוי אלון
מטבוחה מרוקאית קלאסית
מערבבים ומבשלים עוד 20 דקות. צילום: הילה לוי אלון
מתכון מטבוחה

מטבוחה מרוקאית קלאסית

משגעת וטעימה ברמות! מטבוחה מרוקאית עם עגבניות ופלפלים חריפים ומתוקים.
ציון 4.41 על ידי 20 דירוגים
לדרג
זמן הכנה: 15 minutes
באדיבות: הילה לוי אלון

ציוד

סיר גדול
מחבת

המצרכים

  • 2 קילו עגבניות
  • 3 פלפלים (חריפים)
  • 1 פלפל (מתוק)
  • 4 שיני שום
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • ½1 כפות פפריקה מרוקאית
  • ¾ כוס שמן

אופן ההכנה

  • משרים עגבניות במים חמים
  • מוציאים את העגבניות מהמים מקלפים וחותכים לקוביות ומכניסים לסיר.
  • מוסיפים את השום ( 3 שיני שום כתושות ושן שום אחת חתוכה לקוביות).
  • מוסיפים כפית סוכר ומבשלים על אש בינונית עד שהנוזלים מתאדים (כמעט שעה).
  • מטגנים את הפלפלים שמים בשקית ומקררים.
  • לאחר מכן מקלפים אותם וחותכים לריבועים.
  • אחרי שהעגבניות מתבשלות שעה מוסיפים את הפלפלים, מלח, פפריקה מרוקאית ואת השמן.
  • מערבבים ומבשלים עוד 20 דקות.

הערות וטיפים

לאנשים שלא אוהבים חריף אפשר לשנות את הפלפלים החריפים במתוקים לפי הטעם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מטבוחה

יש רק אפשרויות, נכון? בלי גמבה ופפלפל גרין? (חוץ מהפלפל החריף והקלוי)?
רק מגבניות – מי שלא אוהב אוכל חריף יכול להוסיף גמבה מתוקה במקום פלפל חריף.
לבשל את העגבניות ללא שמן?
לתת לנוזלים להתאדות ורק בשלב הסופי להוסיף שמן צריך מידי פעם לערבב כדי שלא ידבק לסיר.
על איזה אש לבשל?
אש בינונית, הבישול הראשוני לקח כמעט שעה ואחרי הוספת התבלינים עוד 20 דקות.
למה מוסיפים סוכר?
צריך סוכר תמיד בעגבניות לנטרל חומציות.
אפשר פשוט לגרד את העגבניות בפומפייה ולקצר תהליכים?
לא, זה משנה את המרקם של המטבוחה.

 

 


הבמה כולה שלכם:
מתכון מטבוחה
צילום: מירב בר
מתכון מטבוחה
צילום: סיגלית עמר גאוי

"תודה רבה יצא …מעדן!""
סיגלית עמר גאוי

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

אין טעים ומפנק מהמטבח המרוקאי – מסכימים? קבלו קורס מזורז איך לבשל כמו סבתא מרוקאית

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: מטבוחה מתכון מאת: הילה לוי אלון

Similar Posts

8 Comments

  1. אין שום צורך לשים סוכר. צריך להוסיף את העגבניות אחרי השמן. ככה הן מתקרמלות ונעשו. יותר מתוקות.

    1. היי ניבה! תודה רבה על התגובה שלך 🙂
      אנחנו שמחים לדעת שטעים לך גם בלי סוכר. האמת היא שאולי לא כל אחד יתחבר, כי זה בעיקר תלוי בסוג העגבניות. בנוסף, אפשר להחליף את הסוכר הלבן בכפית מייפל טבעי. יש מי שאוהבים את המתיקות הנוספת מפני שהיא מאזנת בצורה נפלאה את החומציות של העגבניות.

      1. להכניס פלפלים מטוגנים רותחים לשקית פלסטיק לקירור? החום שלהם לא יחורר את השקית?! את בטוחה שזה רעיון טוב?

      2. .מעבירים את הפלפלים לשקית ניילון, סוגרים אותה למחצה ומצננים. לא קורה כלום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?