Go Back
מתכון מטבוחה

מטבוחה מרוקאית קלאסית

משגעת וטעימה ברמות! מטבוחה מרוקאית עם עגבניות ופלפלים חריפים ומתוקים.
ציון 4.41 על ידי 20 דירוגים
זמן הכנה: 15 minutes
באדיבות: הילה לוי אלון

ציוד

סיר גדול
מחבת
Advertisements

המצרכים

  • 2 קילו עגבניות
  • 3 פלפלים (חריפים)
  • 1 פלפל (מתוק)
  • 4 שיני שום
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • ½1 כפות פפריקה מרוקאית
  • ¾ כוס שמן
Advertisements

אופן ההכנה

  • משרים עגבניות במים חמים
  • מוציאים את העגבניות מהמים מקלפים וחותכים לקוביות ומכניסים לסיר.
  • מוסיפים את השום ( 3 שיני שום כתושות ושן שום אחת חתוכה לקוביות).
  • מוסיפים כפית סוכר ומבשלים על אש בינונית עד שהנוזלים מתאדים (כמעט שעה).
  • מטגנים את הפלפלים שמים בשקית ומקררים.
  • לאחר מכן מקלפים אותם וחותכים לריבועים.
  • אחרי שהעגבניות מתבשלות שעה מוסיפים את הפלפלים, מלח, פפריקה מרוקאית ואת השמן.
  • מערבבים ומבשלים עוד 20 דקות.
Advertisements

הערות וטיפים

לאנשים שלא אוהבים חריף אפשר לשנות את הפלפלים החריפים במתוקים לפי הטעם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.