ארוחות צהרייםמתכונים לפסח

אשפולאו בוכרי – אורז עם בשר וגזר

אשפולאו – מאכל בוכרי טעים ביותר, אורז, גזר ובשר בסיר אחד, פינוק של ממש! תבשיל מיוחד שמתאים גם לסעודת פסח (לאוכלי קטניות.)
לנוחותכם מצורף סרטון הדרכה מלא שיבטיח שיצא לכם פצצה, בתיאבון! 

מתכון באדיבות: טלי דווידוב – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

[quads id=2]

מתכון: אשפולאו בוכרי

מצרכים 

זמן בישול סך הכל: שעה וחצי
500 גרם בשר מס 2 חתוך לקוביות בינוני.
8 גזרים חתוכים דק לגפרורים
בצל אחד קצוץ חתוך לקוביות
שלוש כוסות אורז עגול
חצי ראש שום .
4כפות שמן
2-3 כוסות מים

תבלינים
כף אחת וחצי מלח ( חצי כף בבישול הבשר)
כף אחת שטוחה פלפל שחור ( חצי כפית לבישול הבשר)
שתי כפות כמון ( כף לטיגון עם הבשר וכף בסוף .)

[quads id=3]

אופן הכנה 

לטגן בצל עם הבשר על אש גבוהה למשך כעשר דקות מכל הצדדים להוסיף תבלינים ( חצי מהכמות תבלינים בהתחלה וחצי בסוף)
סוגרים עם מכסה שעה על אש נמוכה (בלהבה בינונית)
כעבור שעה להוסיף את הגזר שיכבה מעל הבשר, 
את האורז להוסיף שכבה מעל הגזר ולשטח…ואז נוסיף את שאר התבלינים מלמעלה . 
ושוב משטחים להוסיף מים עד גובהה התבשיל . 
2-3 כוסות מים כוס חד פעמי שתיה חמה.
לכסות היטב עם נייר אפייה!
וכעבור רבע שעה להזיז את דפנות האורז כדאי שהאדים ימשיכו לבשל מלמעלה….וכמה חורים באמצע התבשיל.
עוד 15 דקות בישול סהכ 30 דקות ..(.לאורז)

[quads id=4]

שאלות ותשובות

שאלה: כמה מים?
תשובה: עד כיסוי האורז בגובה התבשיל בדיוק.

שאלה: מאיפה רכשת את הצינצנת לשמן בצורת ספריי?
תשובה: מהאתר הזה

שאלה: נראה טוב אך לא ניראה לי 2 כוסות מים מספיקים ועוד על אש גבוהה
תשובה: היי 2 כוסות מים לבישול הבשר אח"כ מוסיפים אחרי שעה לבישול האורז והגזר עוד מים עד גובה התבשיל

שאלה: אפשר עם אורז בסמטי?
תשובה: פחות עדיף בסמטי …. עם אורז עגול זה מעולה סופח את הטעמים של התבשיל ויוצא לפי המתכון..

 

עוד מתכוני פסח מבוקשים:

[quads id=2]

 אשפלאו

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגובות

תגובות פייסבוק

תגים
קרא עוד

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך

Close
Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים