Go Back
אושפלו עם בשר

אושפלו עם בשר בוכרי

מאכל בוכרי נוסטלגי - מצורף סרטון הדרכה מלא שיבטיח שיצא לכם פצצה.
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: טלי דווידוב

ציוד

סיר בישול

המצרכים

  • ½ קילו בשר מס 2 (חתוך לקוביות בינוניות)
  • 8 גזרים (חתוכים דק לגפרורים)
  • 1 בצל (חתוך לקוביות)
  • 3 כוסות אורז עגול
  • ½ ראש שום
  • 4 כפות שמן
  • 2-3 כוסות מים

תבלינים:

  • ½1 כפות מלח (חצי כף בבישול הבשר)
  • 1 כף פלפל שחור (חצי כפית לבישול הבשר)
  • 2 כפות כמון (כף לטיגון עם הבשר וכף בסוף )

אופן ההכנה

  • נטגן בצל עם הבשר על אש גבוהה למשך כעשר דקות מכל הצדדים.
  • נוסיף חצי מכמות התבלינים (את החצי השני נוסיף בסוף).
  • נסגור עם מכסה ונבשל שעה על אש נמוכה (בלהבה בינונית).
  • כעבור שעה נוסיף את הגזר שיכבה מעל הבשר.
  • את האורז נוסיף שכבה מעל הגזר ולשטח ואז נוסיף את שאר התבלינים מלמעלה.
  • שוב משטחים ונוסיף מים עד גובהה התבשיל.
  • לכסות היטב עם נייר אפייה.
  • לאחר רבע שעה להזיז את דפנות האורז כדי שהאדים ימשיכו לבשל מלמעלה ונעשה כמה חורים באמצע התבשיל.
  • נמשיך ונבשל עוד 15 דקות בישול סה"כ 30 דקות (לאורז).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.