עוגות ללא אפייה

עוגת ביסקוויטים קרה ללא אפייה

מתכון עוגת ביסקוויטים קרה ללא אפייה מרשימה ביותר וטעימה בטירוף, שניתן להפוך אותה בקלות לפרווה. אין אורח שלא יתפעל מהעוגה הזו. 

מתכון באדיבות: אורטל עמרם – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

עוגת ביסקוויטים קרה

מצרכים -עוגת ביסקוויטים

250 גרם פתי בר חום (שרוול)
250 גרם פתי בר שוקו (שרוול)
100 גרם מחמאה
שתי כוסות מים רותחים
1/2 כוס קקאו
1/2 כוס סוכר
100 גרם שוקולד מריר
כף תמצית וניל

לגנאש
150 גרם שוקולד מריר
שמנת צימחית / חלבית למי שרוצה לא פרווה.

לקישוט 
1/4 כוס קוקוס

אופן הכנה -עוגת ביסקוויטים

1. על קרש חיתוך ובעזרת סכין חדה חותכים כל 4 פתי בר לפסים. מוסיפים לקערה ככה עד שהפתי בר נגמרים.

2. לוקחים סיר ומוסיפים בתוכו מים, קקאו, סוכר, מחמאה, ושוקולד. מערבבים עד שהכל נמס.

3. שופכים את התערובת לתוך קערת הפתי בר ומערבבים היטב עד שהכל רטוב (במידה וטיפה יבש נוסיף כל פעם רבע כוס מים רותחים)

4. משמנים תבנית 26. שופכים את כל התערובת ומהדקים היטב, משטחים את התערובת בידיים רטובות.

5. מכניסים למקרר  במשך כשעה להתייצבות. בינתיים מכינים את הגנאש: מרתיחים את השמנת והשוקולד על הגז. מערבבים היטב עד לתערובת סמיכה ושופכים על העוגה ומכניסים שוב למקרר במשך כשעה.

 

הערות:

למי שאוהבת, לוקחים עשרה ביסקוויטים וטובלים ברבע כוס חלב וכף שוקו ומעל שופכים את התערובת שהכנו.

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגובות

תגובות פייסבוק

תגים

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים