| | | | | | | | |

עוגת גבינה קרמל שוקולד ללא סוכר וללא גלוטן

עוגה דלת פחמימה שעוד לא טעמתם
בהשראת: שרית ברסקה
ציון 5 על ידי דירוג אחד
מתכון עוגת גבינה קרמל שוקולד

מחפשים קינוח מרשים, קל להכנה ומתאים גם למי ששומר על תזונה מיוחדת? הגעתם למקום הנכון! עוגת גבינה קרמל שוקולד זו היא שילוב מושלם של טעמים עשירים ומרקמים מפתים, בלי טיפת סוכר או גלוטן.

המתכון משתמש בתחליפי סוכר בריאים שנותנים מתיקות עדינה, וקמח שקדים ללא גלוטן ליצירת בסיס פריך נהדר. קרם הגבינה הקרמי והעשיר משולב עם רוטב קרמל שוקולד עשיר ומפתה, שיוצר חוויה קולינרית בלתי נשכחת.

בין אם אתם צמחונים, טבעונים, נמנעים מגלוטן או סתם מחפשים קינוח בריא יותר, עוגת גבינה קרמל שוקולד זו היא הפתרון המושלם.

המתכון קל להכנה ומתאים גם לאופים מתחילים, ויתגמל אתכם בעוגה מרשימה וטעימה שתגרום לכם להתגאות!

ספר המתכונים של שרית ברסקה

מתכון עוגת גבינה קרמל שוקולד
צילום: שרית ברסקה
מתכון עוגת גבינה קרמל שוקולד
צילום: שרית ברסקה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון עוגת גבינה קרמל שוקולד

עוגת גבינה קרמל שוקולד ללא סוכר וללא גלוטן

עוגה דלת פחמימה שעוד לא טעמתם
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
כמות 0
באדיבות: שרית ברסקה

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית
סיר

המצרכים

לתחתית :

  • 100 גרם קמח שקדים
  • 30 גרם ממתיק
  • 30 גרם חמאה מומסת
  • 1 כף קקאו אורגני טבעי

לעוגה :

  • 50 גרם חמאה מומסת (½ חבילה)
  • 250 גרם מסקרפונה 40% (1 חבילה)
  • 100 גרם גבינת שמנת 30% (½ חבילה)
  • 30 גרם ממתיק
  • 1 כף תמצית וניל
  • 3 כפות אינסטנט וניל
  • 5 ביצים (M בטמפרטורת החדר)
  • 2 כפות קקאו אורגני טבעי
  • 3 כפות אינסטנט בטעם קרמל של סוויטנגו

לקישוט ציפוי שוקולד : (הקישוט אינו חובה העוגה טעימה ויפה גם בלי)

  • 80 גרם שוקולד 90% ומעלה
  • 100 מ"ל שמנת להקצפה 38% ומעלה
  • 20 גרם חמאה

אופן ההכנה

אופן הכנת התחתית :

  • להכניס לקערה קמח שקדים+הממתיק+ חמאה+ הקקאו ונערבב את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
  • ניקח תבנית עגולה קוטר 20 נשמן מעט את התחתית והדפנות .
  • להניח נניר אפיה בתחתית ועל הדפנות.
  • ניקח את תערובת התחתית ונהדק אותה מעל נייר האפיה.

אופן ההכנה העוגה :

  • להמיס את החמאת במיקרוגל .
  • בקערה להכניס את כל המרכיבים למעט הביצים הקקאו והקרמל.
  • לערבב נוסיף את החמאת לתערובת ושוב נערבב עד להטמעה מלאה של כל המרכיבים .
  • להוסיף את הביצים תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • לחלק את התערובת ל-2 לאחת נוסיף את הקקאו ולשניה את הקרמל ונערבב לערובת אחידה ללא גושים.
  • לחמם תנור לטמפרטורה של 185 מעלות .
  • להוסיף את התערובת מעל התחתית שהדקנו ונאפה למשך כ-40 דקות או עד להשחמה של העוגה.
  • להוציא ונקרר את העוגה 12 שעות שעתיים לפחות בטמפרטורת החדר. והיתר במקרר.

הכנת הגנאש:

  • להמיס את השוקולד עם השמנת נוסיף ממתיק ואז נוסיף את החמאה לסרוגין.

הערות וטיפים

  • העוגה עומדת בפני עצמה מי שרוצה לצמצם פחמימה לא חייב להוסיף גאנש .
  • אפשר לפזר ממתיק אבקת סוכר ואוכמניות לקישוט .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת גבינה קרמל שוקולד

את הבלילה מחלקים ל-2 אחת עם קקאו והשנייה עם קרמל. לא הבנתי את החלק שמוזגים עם התחתית לפני האפייה. מוזגים אחת על השניה ?
על התחתית שהדקנו לתבנית יוצקים את הבלילות /תערובת.

 

מתכון עוגת גבינה קרמל שוקולד
צילום: שרית ברסקה

רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת גבינה קרמל שוקולד ללא סוכר וללא גלוטן

לפני שאתם מתנפלים מתכון זה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.

הכי כיף לאכול בריא בלי להתפשר על הטעם. מה למשל? הנה עוד כמה רעיונות של מתכוניםבריאים מושלמים. רק תבחרו!

מקור: עוגת גבינה קרמל שוקולד ללא סוכר וללא גלוטן מתכון מאת:  שרית ברסקה

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה: תזונה ללא סוכר וללא גלוטן

 

 

Similar Posts

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements