מאפה טעים נוטף שוקולד
מתכון מעולה בהכנה קלה
רוצים ליהנות ממאפה שוקולד מפנק, בריא וטעים גם אם אתם מקפידים על תזונה ללא סוכר? המתכון הזה בדיוק בשבילכם!
מאפה שוקולד זה רך ועשיר בטעם שוקולד איכותי ללא סוכר ובהכנה סופר פשוטה .
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית
המצרכים
לבצק :
- 1 כוס קמח שקדים
- 1 כפית מחוקה קסנטאן גאם
- 25 גרם חמאה מומסת
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפיות סוויטאנגו (סוכר )
- ביצה ( M )
למילוי :
- 6 קוביות שוקולד גודאיבה 90%
- 2 כפות שמנת 38%
- מי שאוהב מתיקות להוסיף כף סוכר סוויטאנגו
אופן ההכנה
הכנת המלית :
- להמיס את השוקולד עם השמנת והסוכר .
- לערבב טוב עד למרקם קרמי אחיד .
אופן הכנת הבצק :
- להניח בקערה את החומרים היבשים ומערבבים .
- להוסיף את המרכיבים הנזוליים ולשים עד לקבלת עיסה אחידה ונוחה לעבודה .
- על משטח העבודה מניחים נייר אפיה ומרטיבים מעט.
- לחלק את הבצק ל2 מניחים את החלק הראשן ומעליו עוד נייר אפיה ומשטחים לצורה מבלנית .
- למרוח את המלבן בקרם שוקולד שהכנו ומקפלים שכל קפל יהיה באורך כ 20 ס"מ . יוצא בערך 2 קיפולים.
- לחתוך את הבצק לריבועים ברוחב של כ20 ס"מ .
- עושים במרכז הריבוע חתך של כ 15 ס"מ שרואים את שכבות הבצק ושוקולד.
- לגלגל חצי סיבוב לכל צד ומנחים בתבנית על נייר אפיה .
- לאפות בטמפרטורה של 175 מעלות למשך 30 דקות או עד להשחמה .
- מוצאים את המאפים ומקררים אפשר לפזר אבקת סוכר סוויטאנגו למי שרוצה לקשט .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: מאפה שוקולד
קסנטאן מהו? הקסנטן פועל כמו תַּחְלִיב ודבק ומוסיף נפח ללחמים, עוגות, עוגיות ושאר מאפים ללא גלוטן. בעולם של אפייה ללא גלוטן, קסנטן משחקת את התפקיד המכריע של חיקוי גלוטן. |
הבמה כולה שלכם:
"הפעם אפיתי פרווה. פשוט מאוהבת בעוגה. תודה רבה לך!"
פאני פולנבאום אוחיון
רק עוד דבר אחד אחרון!
מאפה שוקולד
לפני שאתם מתנפלים מתכון זה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
מקור: מאפה שוקולד מתכון מאת: שרית ברסקה
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה: תזונה ללא סוכר וללא גלוטן