מרק קניידלך טבעוני כשר לפסח
מתכון ללא ביצים מתאים לטבעונים ללא גלוטן ללא סוכר דל פחמימה פרווה- כשר לפסח

מחפשים דרך טעימה ומסורתית לחגוג את פסח בלי להתפשר על הטעם? מרק קניידלך טבעוני הוא התשובה המושלמת! מתכון ללא ביצים מתאים לטבעונים ללא גלוטן ללא סוכר דל פחמימה פרווה
הקניידלך הטבעוניים רכים, נימוחים וטעימים להפליא, והם משתלבים נהדר במרק עשיר ומתובל. המרק הזה הוא ארוחה משביעה ומחממת לב, מושלמת לימי החג הקרירים.
הכי חשוב, המתכון הזה כשר לפסח, כך שתוכלו ליהנות ממנו בלי דאגות.

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

מרק קניידלך טבעוני כשר לפסח
מתכון ללא ביצים מתאים לטבעונים ללא גלוטן ללא סוכר דל פחמימה פרווה- כשר לפסח
לדרג
ציוד
סיר
המצרכים
- 5 כפות קמח שקדים
- 2 כפות פסיליום
- ¼ כפית מלח רוזמרין אורגני /או כל מלח שמותר
- עשבי תיבול ים תיכוני + פלפל שחור מעט אבקת שום למי שאוהב לא חובה.
- 4 כפות מים פושרים. (אני גילתי שיש סוגים שונים של קמח השקדים וכל אחד מגיב אחרת לכן אם אתם מרגישים שהתערובות עדיין יבשה ולא רואיה לעבודה להוסיף עוד כפית מים לא לפחד.)
אופן ההכנה
- להניח בקערה את כל המרכיבים היבשים ואז את המים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
- להכין את כדורי הקניידלך שלנו.
- להניח על הגז סיר עם מים עד למצב רתיחה.
- להנמיך את הלהבה אפשר לזרוק למים עליי דפנה לא חובה.
- את הכדורים שהכנו להכניס לסיר וניתן להם להתבשל כעשר דקות .
- להוציא אותם לתבנית ללא הנוזל ולהכניס למקרר עד לפני הגשת המרק .
- כ- 10 דקות לפני שהמרק מוגש לשולחן להכניס את הקניידלך שלנו למרק .
הערות וטיפים
הסבר קצר על התהליך :
נראה לכם מסובך!? אז זהו שלא. הקניידלך הזה עבר דרך קצת יותר מורכבת בשל העובדה שהוא ללא ביצים הייתי צריכה לחשוב איך לשמור על הצורה שלו ולא לאבד את המרקם כי אחרי הכול אין לו משהו שייתן לו יציבות לאורך זמן בנוזל חם . תהליך הבישול הקצר אל דנטה ולאחר מכן הקירור שמר על המרקם ועל היציבות ולסיום התהליך ניתן לו עשר דקות לספוג את הטעמים של המרק לפני ההגשה ובתאבון.
נראה לכם מסובך!? אז זהו שלא. הקניידלך הזה עבר דרך קצת יותר מורכבת בשל העובדה שהוא ללא ביצים הייתי צריכה לחשוב איך לשמור על הצורה שלו ולא לאבד את המרקם כי אחרי הכול אין לו משהו שייתן לו יציבות לאורך זמן בנוזל חם . תהליך הבישול הקצר אל דנטה ולאחר מכן הקירור שמר על המרקם ועל היציבות ולסיום התהליך ניתן לו עשר דקות לספוג את הטעמים של המרק לפני ההגשה ובתאבון.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: מרק קניידלך טבעוני
יש פסיליום כשר לפסח? אכן כן. |
כמה קניידלך יוצאים מכמות כזאת? זה מאוד תלוי בגודל שאת עושה . ובגלל שהם מוסיפים נפח אפשר ליצור אותם קטנים . אני הכנתי אותם גדולים יחסית לצילום ולהמחשה ויצא לי כ-10 יחידות . הכמות משתנה בגדלים שמכינים. . |

רק עוד דבר אחד אחרון!
מרק קניידלך טבעוני
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: מרק קניידלך טבעוני מתכון מאת: שרית ברסקה