Go Back
מתכון מרק קניידלך

מרק קניידלך טבעוני כשר לפסח

מתכון ללא ביצים מתאים לטבעונים ללא גלוטן ללא סוכר דל פחמימה פרווה- כשר לפסח
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: שרית ברסקה

ציוד

סיר

המצרכים

  • 5 כפות קמח שקדים
  • 2 כפות פסיליום
  • ¼ כפית מלח רוזמרין אורגני /או כל מלח שמותר
  • עשבי תיבול ים תיכוני + פלפל שחור מעט אבקת שום למי שאוהב לא חובה.
  • 4 כפות מים פושרים. (אני גילתי שיש סוגים שונים של קמח השקדים וכל אחד מגיב אחרת לכן אם אתם מרגישים שהתערובות עדיין יבשה ולא רואיה לעבודה להוסיף עוד כפית מים לא לפחד.)

אופן ההכנה

  • להניח בקערה את כל המרכיבים היבשים ואז את המים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • להכין את כדורי הקניידלך שלנו.
  • להניח על הגז סיר עם מים עד למצב רתיחה.
  • להנמיך את הלהבה אפשר לזרוק למים עליי דפנה לא חובה.
  • את הכדורים שהכנו להכניס לסיר וניתן להם להתבשל כעשר דקות .
  • להוציא אותם לתבנית ללא הנוזל ולהכניס למקרר עד לפני הגשת המרק .
  • כ- 10 דקות לפני שהמרק מוגש לשולחן להכניס את הקניידלך שלנו למרק .

הערות וטיפים

הסבר קצר על התהליך :
נראה לכם מסובך!? אז זהו שלא. הקניידלך הזה עבר דרך קצת יותר מורכבת בשל העובדה שהוא ללא ביצים הייתי צריכה לחשוב איך לשמור על הצורה שלו ולא לאבד את המרקם כי אחרי הכול אין לו משהו שייתן לו יציבות לאורך זמן בנוזל חם . תהליך הבישול הקצר אל דנטה ולאחר מכן הקירור שמר על המרקם ועל היציבות ולסיום התהליך ניתן לו עשר דקות לספוג את הטעמים של המרק לפני ההגשה ובתאבון.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.