Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
מתכון לפאי רועים כשר
תבשיל בשר טחון ופירה בתנור
עדיין אין דירוגים
כמות
7
מנות
באדיבות:
מרי קוגן
ציוד
תבניות עגולות קטנות חד פעמיות
המצרכים
לפירה:
▢
5
תפוחי אדמה אדומים גדולים
▢
2-3
כפות שמן זית לפירה+ 2 כפות לזילוף מעל הפירה לפני שמכניסים לתנור
▢
מלח לפי טעם
לתחתית הבשר:
▢
4
בצלים בינוניים
(לבן קצוצים)
▢
500
גרם
בשר בקר טחון טרי
▢
2
גבעולי
סלרי קצוצים
▢
4
כפות
גדושות רסק עגבניות
(בתיבול בזיליקום)
▢
2
כפות
רוטב סויה
▢
4
כפות
רוטב פאד תאי
(חריף)
▢
1
כף
סוכר חום
▢
1
חבילת
ירקות להקפצה - 400 גרם
(קניתי בשופרסל)
▢
מלח ופלפל שחור
(לפי הטעם)
אופן ההכנה
לחמם תנור ל-190 מעלות.
אופן הכנה פירה:
לקלף את תפוחי האדמה.
לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות כדי לקצר את זמן הבישול
לכסות במים קרים ומביאים לרתיחה.
לבשל מעל להבה בינונית 50 דקות או עד שהתרככו לחלוטין.
הכנת בולונז - התחתית :
לחמם שמן בסיר רחב מוספים את הבצל עד לריכוך .
להוסיף את הסלרי הקצוץ , כף של סוכר חום .
להוסיף את הבשר הטחון לסיר עד להשחמה .
אחרי כדקה מערבבים וממשיכים לטגן 5 דקות עד שכל הבשר משנה צבעו ומזהיב מעט (אפשר לפורר עם מזלג תוך כדי הטיגון כדי לפרק את הגושים בבשר הטחון .
להוסיף את הירקות להקפצה ואת הרטבים יחד עם הבשר 5 דקות לערך או עד שהם מתחילים להתרכך.
להוסיף את רסק העגבניות עם כף סוכר לבן ( לשבור חמיצות) וכף מים
לבשל כשעה עד שהנוזלים מצטמצמים.
הרכבה :
לאחר שהתפוחי אדמה התרככו להוסיף את שמן הזית ומועכים לפירה.
להוסיף 2 כפות ממי הבישול של הפירה לתערובת לתבל המלח ופלפל.
בתבניות משטחים את תערובת הבשר, ומעליה שמים את הפירה ומשטחים.
לעבור עם מזלג על הציפוי כדי שיקבל צורה מחורצת.
לזלף מעל עוד שמן זית ומפזרים פירורי לחם ( תיבול מרוקאי) לא מחייב אבל מוסיף טעם.
להכניס לתנור שחומם מראש (190 מעלות) ל 25 דקות או עד שהפירה זהוב ויפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו?
כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.