Go Back
+ servings
מתכון פאי רועים

מתכון לפאי רועים כשר

תבשיל בשר טחון ופירה בתנור
עדיין אין דירוגים
כמות 7 מנות
באדיבות: מרי קוגן

ציוד

תבניות עגולות קטנות חד פעמיות

המצרכים

לפירה:

  • 5 תפוחי אדמה אדומים גדולים
  • 2-3 כפות שמן זית לפירה+ 2 כפות לזילוף מעל הפירה לפני שמכניסים לתנור
  • מלח לפי טעם

לתחתית הבשר:

  • 4 בצלים בינוניים (לבן קצוצים)
  • 500 גרם בשר בקר טחון טרי
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 4 כפות גדושות רסק עגבניות (בתיבול בזיליקום)
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 4 כפות רוטב פאד תאי (חריף)
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 חבילת ירקות להקפצה - 400 גרם (קניתי בשופרסל)
  • מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • לחמם תנור ל-190 מעלות.

אופן הכנה פירה:

  • לקלף את תפוחי האדמה.
  • לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות כדי לקצר את זמן הבישול
  • לכסות במים קרים ומביאים לרתיחה.
  • לבשל מעל להבה בינונית 50 דקות או עד שהתרככו לחלוטין.

הכנת בולונז - התחתית :

  • לחמם שמן בסיר רחב מוספים את הבצל עד לריכוך .
  • להוסיף את הסלרי הקצוץ , כף של סוכר חום .
  • להוסיף את הבשר הטחון לסיר עד להשחמה .
  • אחרי כדקה מערבבים וממשיכים לטגן 5 דקות עד שכל הבשר משנה צבעו ומזהיב מעט (אפשר לפורר עם מזלג תוך כדי הטיגון כדי לפרק את הגושים בבשר הטחון .
  • להוסיף את הירקות להקפצה ואת הרטבים יחד עם הבשר 5 דקות לערך או עד שהם מתחילים להתרכך.
  • להוסיף את רסק העגבניות עם כף סוכר לבן ( לשבור חמיצות) וכף מים
  • לבשל כשעה עד שהנוזלים מצטמצמים.

הרכבה :

  • לאחר שהתפוחי אדמה התרככו להוסיף את שמן הזית ומועכים לפירה.
  • להוסיף 2 כפות ממי הבישול של הפירה לתערובת לתבל המלח ופלפל.
  • בתבניות משטחים את תערובת הבשר, ומעליה שמים את הפירה ומשטחים.
  • לעבור עם מזלג על הציפוי כדי שיקבל צורה מחורצת.
  • לזלף מעל עוד שמן זית ומפזרים פירורי לחם ( תיבול מרוקאי) לא מחייב אבל מוסיף טעם.
  • להכניס לתנור שחומם מראש (190 מעלות) ל 25 דקות או עד שהפירה זהוב ויפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.