| | |

עוגת ספוג תות וקוקוס

בטעם נוסטלגי של פעם!
בהשראת: פרח גבסו
עדיין אין דירוגים
עוגת ספוג
לרגעים מתחשק לחזור לימי הילדות המהנים עם עוגה קלאסית של פעם שמנגנת זכרונות של תענוג בכל ביס.
ולרגעים אלה אין עוגה יותר מתאימה מעוגת ספוג תות וקוקוס זו עם טעם שישאיר אותכם מעולפים וחולמים!
עם שכבות רטובות ועסיסיות, ומלית ריבת תות בשילוב קצפת מושחתת, אין סיכוי שמוותרים על חווית טעמים כזאת מדהימה.

מתכון באדיבות: פרח גבסו

ספר המתכונים של פרח גבסו

עוגת ספוג

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן 

עוגת ספוג

עוגת ספוג תות וקוקוס

בטעם נוסטלגי של פעם!
עדיין אין דירוגים
לדרג
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

תבנית עגולה קוטר 28
כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

לבסיס:

  • 6 ביצים L (מופרדות)
  • 1 ½ כוס סוכר
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כוס קוקוס
  • 1 כוס קמח תופח
  • 7 כפות ריבת תות (מהולה בחצי כוס מים רותחים)

לקצפת:

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה (פרווה)
  • 3 כפות מים
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 4 כפות פודינג וניל
  • ¼ כוס קוקוס (לא חובה.)

אופן ההכנה

  • קודם לשמן היטב תבנית עגולה קוטר 28 ולרפד את התחתית והדפנות בנייר אפיה.
  • להפריד את הביצים - נקציף את החלבונים עם מעט מלח ואז נוסיף את כוס הסוכר בהדרגה לקבלת מרנג תפוח.
  • באותן מקצפים, נקציף את החלמונים עם חצי כוס סוכר לבלילה תפוחה וחלקה.
  • נוריד את מהירות המיקסר ונוסיף שמן ותמצית וניל.
  • כעת מחממים תנור על 170 מעלות אפיה.
  • נעביר את החלבונים לקערת החלמונים ונערבב עם לקקן בתנועות קיפול עדינות.
  • לנפות את הקמח לבלילה ושוב נערבב עם לקקן בתנועות קיפול עדינות עד שהקמח נטמע בבלילה.
  • ליצוק את הבלילה לתבנית ולאפות למשך 45 דקות.
  • בזמן שהעוגה בתנור, נקציף שמנת מתוקה להקצפה פרווה עם מעט מים (מומלץ להוסיף לשארית השמנת מעט מים ולנער מעט), נקציף מעט ואז נוסיף אבקת סוכר ופודינג וניל עד שמקבלים קצפת יציבה. בשלב הזה ניתן להוסיף מעט קוקוס למי שאוהב.
  • כשהעוגה קרה, נחצה אותה לרוחב. את תחתית העוגה נמרח בריבת תותים עם מים רותחים (חשוב לתת לריבה להיספג על מנת לקבל עוגה רטובה).
  • נמרח קצפת ואז נמרח שוב בריבת תותים עם מים רותחים. כעת נניח את השכבה השניה של העוגה ונמרח על גבה בצורה אחידה שכבת קצפת נוספת.
  • מהקצפת שנשארה ניתן למרוח על הדפנות של העוגה.
  • לבסוף נפזר מעט קוקוס על שכבת הקצפת מלמעלנ ונכניס את העוגה למקרר ללילה.

הערות וטיפים

אם אוהבים, ניתן להרטיב את העוגה בסירופ סוכר.
ניתן להמיר את המתכון לחלבי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת ספוג תות 

אפשר במקום לשים לוטוס או ריבת חלב פרווה?
אפשר אבל הטעמים החדשים יקחו את העוגה למקום אחר.
אין בעוגה נוזלים?
אין נוזלים בעוגת בסיס, הנוזלים מגיעים כסירופ אחרי האפיה.
אפשר גם בתבנית מרובעת בינונית?
אפשר אך בהרכבה העוגה תצא גבוה. אפשר גם קפיצית ואפשר רגילה, לגבי קוטר 26 היא תבנית מעט נמוכה אבל בהחלט שאפשר.
אפשר למרוח שוקולד במקום ריבה?
לא מומלץ כי לא מתאים.
מה אפשר במקום ריבת תות?
ריבת פטל מאוד מתאימה ואפילו אוכמניות.
למה הכוונה שמורחים את הריבה עם מים רותחים?
מערבבים ריבה עם מים רותחים, ואז מורחים על הבסיס.
אפשר לעשות חצי כמות במידה ואני לא רוצה אותה כזאת גבוהה?
אפשר להכין עם רינג או קוטר קטן יותר ככה העוגה עדיין תישאר גבוה. רק חשוב לחלק את המתכון לחצי.
לכמה שכבות חוצים את העוגה?
ל-2 שכבות.
שמים קוקוס בבלילה של העוגה עם הקמח?
אכן.

מה חושבים על: עוגה ספוג תות

    1. תהילה גיל:
      "הכי פשוט והכי מושלם!"
    2. זהבה שם טוב:
      "נוסטלגית, טעימה ויפה. הכנתי אותה השבת ובאמת צרחות"
    3. ריקי פרץ:
      "ממש נוסטלגיה בצעירותי הייתי מכינה אותה המון, הילדים היו טורפים אותה"

עוגת ספוג

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת ספוג קוקוס תות נוסטלגית.

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות פירות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

פוסט מקורי: עוגת ספוג תות – פרח גבסו

Similar Posts

2 Comments

    1. היי הודיה!
      תודה שהסבת את העניין לתשומת ליבנו 🙂
      המתכון תוקן וכעת תוכלי לראות שהסידור הוא כפי שנראה בתמונה.
      בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?