מתכון לבצק איכותי ללחם שום ופוקצ’ה
בצק אחד למגוון מאפים
לחם שום ופוקצ'ה הם שני מאפים קלאסיים וקלים להכנה, שמתאימים לכל אירוע. שניהם דורשים בצק איכותי, רך וגמיש, שיהיה קל לעבודה ויתפח יפה וגבוה.
במתכון זה, נשתף אתכם בסודות הכנת בצק איכותי ללחם שום ופוקצ'ה. ונלמד את הטכניקה הנכונה שתעזור להכין בצק מושלם פעם אחר פעם.
עם בצק איכותי זה, תוכלו להכין לחם שום ריחני וטעים, ופוקצ'ה פריכה מבחוץ ורכה מבפנים, שיהיו להיט בכל אירוע.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
תבנית אפייה בינונית
המצרכים
- 1 קילו קמח מנופה (רצוי Tipo 00)
- 9 גרם שמרים יבשים
- 1 כף גדושה סוכר
- 450 מ"ל מים + 100 חלב
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה
- בקערית נפרדת לערבב מעט מים סוכר ושמרים יבשים .
- במיקסר עם וו לישה לערבל את הקמח .
- להוסיף את תערובת השמרים מהקערית.
- להוסיף בהדרגה את הנוזלים וללוש כ 4 דקות על מהירות בינונית.
- להוסיף שמן זית ומלח , להמשיך ללוש על מהירות בינונית עוד 6 דקות, עד שהבצק מתאחד ורך למגע, על משטח מקומח, להעביר את הבצק. ללוש עם היד עוד דקה , ולהעביר לקערה משומנת לכסות עם ניילון נצמד או שקית .
- להניח בצד להתפחה למשך שעה.
- להוריד ממש מעט את האוויר עם תפיחות קלות עם האצבעות על הבצק ,לתת נתן עוד חצי שעה התפחה.
- לחלק לשניים את הבצק, חצי ראשון ליצור כדורים קטנים זה ללחם שום עם הגבינת קממבר , וחצי שני, לפוקצה בתבנית מלבנית , פוקצה עם רוזמרין , פרמזן ופלפלים קלויים.
תערובת ללחם שום:
- מורחים מעל הלחם , מריחה ראשונית חלמון עם מעט מים ומלח.
- מריחה שניה וזאת לאחר כ25 דקות אפיה על 180 מעלות, שמן זית, שום כתוש, פטרוזיליה קצוצה דק דק או פטרוזיליה מיובשת קצוצה ( מגיע כתבלין ).
- לערבב הכל למרוח מעל הלחם להכניס לעוד 7 דקות נוספות .
- לפוקצה למרוח רק שמן זית לפני הכנסה לתנור אופים על 190 מעלות למשך 20 דקות .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
בצק איכותי לחם שום
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: מתכון לבצק איכותי מאת: Meri Kogan