| | | |

עוגיות מלוחות עם שומשום (כעכ סורי)

מתכון אותנטי עם תבלין מיוחד שאימי תמיד שמחה לספר שעושה את ההבדל.
בהשראת: ליהי גרינברג
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
מתכון כעכים מלוחים, עוגיות מלוחות

עוגיות כעכ, או כמו שאני אוהבת לקרוא להן, "עוגיות געגועים". געגועים לימים ההם, לסבא וסבתא שעלו במקור מדמשק, ולעוגיות שהיו מזוהות עם אמא שלי והמטבח הסורי. 

עוגיות מלוחות עם שומשום, או עוגיות כעכ (עם כ דגושה), מתכון אותנטי עם תבלין מיוחד שאימי תמיד שמחה לספר שעושה את ההבדל. לנסות את המתכון ולשתף אותו,

ליהנות עם המשפחה ואפילו לבד ליד כוס הקפה, כל אלה ועוד מחזירים אותי לימים ההם, כה טעים ומרגש!

ספר המתכונים של ליהי גרינברג

מתכון כעכים מלוחים
צילום: ליהי גרינברג

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגיות מלוחות כעכ

"רק אתמול הכנתי! המתכון הכי מוצלח שיש תמיד מכינה והכי טעים !"
קלרה קומרט

אז איך מכינים?

מתכון כעכים מלוחים, עוגיות מלוחות

עוגיות מלוחות עם שומשום (כעכ סורי)

מתכון אותנטי עם תבלין מיוחד שאימי תמיד שמחה לספר שעושה את ההבדל.
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: ליהי גרינברג

ציוד

תבנית אפייה בינונית
מיקסר

המצרכים

  • ½3 כוסות קמח לבן (מנופה)
  • 1 כף שמרים יבשים ( 15 גרם)
  • חמאה רכה / מרגרינה (100 גרם)
  • ½ כוס שמן קנולה
  • 1 כף מלח דק
  • 1 כף תבלין מאחלב (10 גרם)
  • ¼1 מים פושרים

לקישוט:

  • 1 ביצה (טרופה מדוללת בכף מים)
  • 1 כוס שומשום (150 גרם)

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר שמים את הקמח, החמאה, משחת המאחלב והשמרים.
  • מערבלים עד שהתערובת נעשית פירורית.
  • מוסיפים את השמן והמלח ומערבלים כחצי דקה נוספת.
  • מוסיפים בהדרגה את המים, עד שמתקבל בצק מעט דביק.
  • אם המרקם של הבצק יחסית יבש, מוסיפים חצי כוס מים נוספת.
  • מעבירים את הבצק לקערה רחבה. מכסים אותה במגבת ומתפיחים את הבצק לפחות כשעה,( ביום קר, יותר).
  • מניחים בצלחת עמוקה את השומשום ובצלחת נפרדת את הביצה הטרופה.
  • לוקחים חתיכת בצק בגודל כדור טניס, ומרדדים לנקניק יחסית דק (בערך בעובי של חצי ס"מ).
  • חותכים את הנקיק לרצועות באורך 12 ס"מ לערך. מהדקים את הקצוות של כל רצועה זה לזה ומניחים על מגש.
  • חוזרים על הפעולה עד שנגמר כל הבצק.
  • מברישים את החישוקים בביצה וטובלים אותם בשומשום.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל 170-180 מעלות לכ-25-30 דקות, תלוי בתנור.

הערות וטיפים

מה זה מחלב אתם שואלים?
מחלב (מערבית: مَحْلَب) הוא תבלין שמכינים מזרע עץ המחלב (מין דובדבן) וטוחנים לאבקה גסה לשם שימוש במאפים ובתבשילים שונים באזור המזרח התיכון (במיוחד טורקיה, סוריה, לבנון). הריח של המחלב הוא חזק וגם מרוכז, ככה שמשתמשים בו בכמות קטנה בלבד. אפשר למצוא בחנויות תבלינים מתמחות וגם להזמין מהרשת.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


הבמה כולה שלכם:
מתכון כעכים מלוחים
צילום: קלרה קומרט

"רק אתמול הכנתי! המתכון הכי מוצלח שיש תמיד מכינה והכי טעים !"
קלרה קומרט

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: עוגיות מלוחות מתכון מאת: Lihi Grinberg

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements