עוגת פרג בחושה מנצחת
עוגה נוסטלגית בהכנה קלה
מתכון לעוגת פרג בחושה שתגרום לכם להתאהב! עוגה רכה, עסיסית ונימוחה שתעיר לכם את כל החושים.
עוגת פרג בהכנה קלה ופשוטה שתיקח לכם רק כמה דקות, עם מרכיבים זמינים שיש כנראה כבר במטבח שלכם.
טעם מושלם של פרג, וניל ושמנת שיתאים לכל אירוע. מתכון ידידותי לילדים שיהפוך את זמן האפייה לחוויה משפחתית.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית
המצרכים
לעוגה:
- 200 גרם פרג טחון (עדיף לקנות פרג שטוחנים במקום)
- ½1 כוסות סוכר (300 גרם)
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- ½ כפית תמצית וניל
- 1 כוס שמן (200 גרם)
- 1 גביע אשל (200 מ"ל)
- ¾ כוס קמח תופח מנופה (105 גרם או 3/4 כוס קמח לבן רגיל (105 גרם) + שקית אבקת אפייה (10 גרם))
- 6 ביצים שלמות
- קליפת לימון מגוררת
- קליפת תפוז מגוררת (אפשר לוותר)
לציפוי:
- 100 גרם שוקולד מריר (1 חפיסה)
- 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 38% (250 מ"ל)
- 2 כפות מים רותחים
אופן ההכנה
- לחמם תנור אפייה ל-175 מעלות
- להכניס לקערה גדולה את כל מרכיבי העוגה ולערבב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- לשמן תבנית אפייה היטב.
- למזוג לתבנית את תערובת העוגה.
- לדפוק את התבנית על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר.
- להכניס לתנור ואופים 45-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
הכנת ציפוי העוגה :
- לרוקן את השמנת לקערה חסינת אש.
- את השוקולד לקצוץ ולהוסיף לקערת השמנת יחד עם 2 כפות מים רותחים.
- להכניס למיקרוגל במשך 40 שניות חימום ואז לערבב, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- להוציא את העוגה מהתנור ולמזוג את הציפוי מעל העוגה החמה.
הערות וטיפים
מומלץ כשהעוגה יוצאת מהתנור לחורר אותה בזהירות בעזרת קיסם, ולשפוך מעליה את הציפוי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת פרג בחושה
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: עוגת פרג בחושה מתכון מאת: Lea Tsvila Meir