לחמניות מתוקות ממש כמו במאפייה
מתכון נוסטלגי בהכנה קלה
בא לכם להתפנק על לחמניות רכות, אווריריות ומתוקות כמו במאפייה? הגעתם למקום הנכון!
קבלו מתכון ללחמניות מתוקות בעלות טעם עשיר ומרקם רך, נהדרות לאירוח או סתם לפינוק. לחמניות כמו במאפייה במתכון קל ופשוט ובלי הרבה כלים.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית
המצרכים
- 1 קילו קמח לבן (מנופה)
- 1 שקית שמרית שמרים טריים (50 גרם)
- 1 שקית משפר אפייה (50 גרם - לא חובה)
- ¾ כוס סוכר (150 גרם)
- ½ כוס שמן קנולה (100 מ''ל)
- 2 ביצים (L)
- 1 כף מלח (שטוחה)
- 1 וחצי כוסות מים פושרים
למריחה:
- 1 ביצה (טרופה )
לפיזור:
- פרג / שומשום
אופן ההכנה
- להכניס אל תוך קערה את הקמח, משפר אפייה, שמרית, סוכר, מלח, שמן והביצים.
- ללוש במהירות איטית ולהוסיף תוך כדי בהדרגה מים.
- להמשיך ללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש שלא נדבק.
- להניח בצד את הבצק בכלי מכוסה כ 15 דקות, במידה ולא שמתם משפר אפייה יש לתת לבצק תפיחה ראשונית עד להכפלת הנפח.
- לחלק את הבצק לעיגולים / כל צורה שתרצו את הלחמנייה שלכם , אפשרי לעשות גם חלות (בעזרת צמות).
- להניח את הבצק בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, ולהשאיר לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- למרוח את הבצק בביצה טרופה, ולבזוק מעל שומשום/פרג .
- להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ 35 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.
הערות וטיפים
מי שרוצה את הלחמניות מתוקות ממש יכולה למרוח דבש מעל במקום ביצה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: לחמניות מתוקות
אם אין לי מיקסר אז אפשר ללוש ביד וזה יצא טוב? יצא לי מצוין אני לשתי ביד. |
האם אפשר להקפיא את הלחמניות ? בטח. |
איך אפשר לעשות המרה לשמרים יבשים? 2 כפות שמרים יבשים על קילו. |
כמה כוסות חד פעמי יש בקילו קמח? בין 7-8. |
הבמה כולה שלכם:
"יצא לי לחמניות מושלמות!! ואיזה ריח טוב היה בבית… אליפות !
לא הספקתי לצלם והכל נגמר:) תודה רבה!!!"
מיכל הוד
"הכנתי ביום שישי לפי המתכון שלך.. יצא מעולה..!"
אביטל לוי יצחק
"הכנתי יצא מעולה ! תודה !!!"
אילת רוסו
רק עוד דבר אחד אחרון!
לחמניות מתוקות
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: לחמניות מתוקות מתכון מאת: אדה כהן
כתוב כוס וצי מים???
היי מעיין,
נכון, מדובר בקילו קמח.
בכל מקרה, מים תמיד מוסיפים בהדרגה ועוצרים כשהבצק נוח לעבודה.
בהצלחה!