Go Back
מתכון פיתות אמיתיות

פיתות אמיתיות יותר טעימות משל מאפייה

מתכון נוסטלגי בהכנה קלה
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: אדה כהן

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • ½ קילו קמח
  • 1 כף שמרים יבשים (שטוחה )
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 4 כפות שמן זית
  • ½1 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה

  • נערבב היטב את כל המצרכים מלבד השמן זית.
  • נוסיף את השמן זית והכוס וחצי מים פושרים ונעבד הכל היטב עד לקבלת בצק אחיד.
  • במידה והבצק דביק נוסיף לקמח.
  • נעטוף בניילון נצמד ונניח במקום חם כ45 דקות מנוחה.
  • לאחר המנוחה, נחלק את הבצק ל 10 יחידות עיגול.
  • נרדד עם מערוך כל יחידה לעיגול דק ונניח על סיר גריל כדקה וחצי על כל צד.

הערות וטיפים

למי שאין סיר גריל אפשר לאפות גם בתנור, אני אישית אפיתי בתנור ויצא מעולה מעולה !
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.