גוזגיזה מבצק מושלם ב-4 מרכיבים
מתכון נוסטלגי בהכנה קלה במיוחד
קבלו מתכון לגוזגיזה מבצק מושלם ב-4 רכיבים בלבד! סמבוסק בוכרי ממכר שהוא בעצם כיסוני בשר קצוץ היישר מהמטבח הבוכרי! מתכון לגוזגיזה כמו של סבתא שיעלה בכם זכרונות מהילדות!
מי שישאל אותי מהם המאכלים האהובים עליי, התשובה שלי תמיד תהיה 'האוכל של סבתא'. לאוכל של סבתא תמיד יש טעם עשיר יותר, מפנק יותר ומרחיב לב עד שעולה חיוך שנשאר לכל היום!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית
מחבת
המצרכים
לבצק:
- 500 גרם קמח
- ½2 כפות גדושות מיונז
- ½ כפית מלח
- 1 כוס מים
למילוי בשר:
- 2 בצלים קצוצים לשקיפות
- 400 גרם בשר טחון
- מלח פלפל שחור (קורט)
- כוסברה טחונה יבשה
- פפריקה מתוקה
- 1 כף שום כתוש
להברשה:
- ביצה עם קורט אבקת נס קפה (לא מגורען)
- לפיזור שומשום
אופן ההכנה
- נכניס לקערה את מרכיבי הבצק ונלוש היטב לבצק חלק.
- נשאיר למנוחה 20 דקות במקרר מכוסה.
- נעבוד על שיש מעט משומן.
- נחלק ל15 כדורים שווים.
- נרדד לריבוע דק.
למילוי בשר:
- נטגן 2 בצלים קצוצים לשקיפות.
- נוסיף 400 גרם בשר טחון.
- נערבב ונפורר היטב.
- נוסיף מלח פלפל שחור. כוסברה טחונה יבשה. פפריקה מתוקה. נטגן כ10 דקות.
- להוריד מהאש להוסיף כף שום כתוש.
- נקרר לפני מילוי.
המשך הכנה:
- נניח על הריבוע כף גדושה מילוי.
- נסגור צדדים נגדיים נוצרת צורת מעטפה.
- נצבוט באצבעות את החיבורים שלא יפתחו.
- נניח על נייר אפיה.
- נבריש בביצה עם קורט אבקת נס קפה(לא מגורען).
- נפזר שומשום.
- נאפה בתנור על חום של ב190 מעלות טורבו להזהבה בערך 35 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
גוזגיזה מבצק מושלם
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: גוזגיזה מתכון מאת: מאיה בוטראשוילי
לכיסון הבוכרי הנפלא הסמסה הזו
הבוכרים עושים עם בשר חתוך לחתיכות לא בשר טחון עם כמון שלם מלא בצל שומן כבש
היי חיים,
תודה רבה ששיתפת אותנו!