קציצות עם זיתים בטעם מדהים
מתכון נוסטלגי בהכנה מהירה
הפעם אוכלים את הקציצות עם זיתים ירוקים פשוטים והכי טעימים. קבלו מתכון לקציצות בשר בתבשיל מלא ברוטב עגבניות סמיך סטייל מטבוחה עם שום ופלפל חריף המתחבר מצוין להמון זיתים ותפו"א בפנים, בשילוב טעמים עם קציצות בשר עסיסיות ומטריפות בכל ביס
משדכים ללחם טרי או לאורז לבן על הצד ומקבלים ארוחה פשוטה חמה ובעיקר טעימה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
המצרכים
- ½ קילו בשר טחון (מספר 2)
- ½ צרור פטרוזיליה
- 2 כפות פירורי לחם
- 1 כפית רסק עגבנית
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 בצל קטן מגורד
- 3 כפות שמן
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
לרוטב:
- ¼ כוס שמן
- 3 שיני שום פרוסות
- ½ פלפל חריף
- 1 גמבה חתוכה לרצועות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 עגבניה מגורדת
- 1 כף פפריקה מתוקה
- חצי כפית כורכום
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 3 תפוחי אדמה
- 1 קופסה זיתים חרוזית
אופן ההכנה
- בקערה נערבב היטב את כל מרכיבי עיסת הקציצה 3 דקות ונניח בצד למנוחה.
הכנת הרוטב:
- בסיר רחב נמזוג את השמן ונטגן את השום עם פלפל חריף והגמבה.
- נוסיף את הרסק עגבניות ועגבניה מגורדת.
- נתבל בפפריקה, כורכום, פלפל שחור, מלח.
- נכניס את התפוחי אדמה והזיתים.
- נערבב ונמלא במים רותחים עד שיתכסו התפוחי אדמה.
- נבשל 20 דקות על אש נמוגה.
- נקרוץ את העיסה לקציצות ונטגן במחבת עם שמן דקה מכל צד לסגירה.
- נוסיף את הקציצות לסיר עם הרוטב נסדר יפה ונבשל עוד 20 דקות על אש נמוכה.
- ניתן להוסיף מים ולהכניס לתנור על חום של 150 מעלות 20 דקות עם מכסה, להוריד ל 120 מעלות לעוד 15 דקות ללא מכסה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
קציצות בשר עם זיתים
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: קציצות עם זיתים מתכון מאת: מלי מאירוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב”
אך מורידים את המליחות מהזיתים חרוזית ישר מהקופסה לסיר בישול יצא מאוד מלוח עזרה בבקשה
היי משה,
ראשית, אפשר להימנע מלהוסיף מלח למתכון.
בנוסף, אפשר לשטוף את הזיתים היטב כדי להסיר את מי המלח.
בהצלחה!