פשטידת סלק מיוחדת וחגיגית
פשטידה מעולה ובריאה בהכנה קלה

פשטידת סלק מיוחדת וחגיגית – בין הפשטידות הטעימות שתכינו! אולי פשטידה זו לא מנצחת בגזרת היופי (בכל זאת פשטידה!) אבל אם אתם אוהבים סלק, חובה עליכם לנסות פשטידה זו.
פשטידת סלק משגעת שתשאיר אתכם מכורים לעוד ועוד עם כל ביס מחדש. מכינים עם מתכון פשוט וברור ובלי להשקיע שעות במטבח, אז קדימה להכין!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

ציוד
תבנית עגולה
מחבת
המצרכים
- 2 חבילות סלק
- 2 בצלים גדולים
- 1 חבילת בצל ירוק
- 1 כפית זעתר יבש
- 3 שיני שום
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח
- מלח (קורט)
- פלפל שחור (מעט)
אופן ההכנה
- נפריד שתי חבילות סלק את העלים מהגבעולים.
- את העלים נשטוף היטב עם מלח וסבון, ואת הגבעולים נרתיח ל5 דקות.
- נייבש היטב ונחתוך קטן קטן.
- נטגן שתי בצלים גדולים ובהמשך נוסיף חבילת בצל ירוק, נוסיף כפית זעתר יבש ל 30 שניות ונכבה את האש .
- את הכל יחד עם השמן נוסיף לסלק החתוך, נכתוש 3 שיני שום ונוסיף לסלק.
- נוסיף שתי ביצים ושתי כפות קמח , מלח ופלפל.
- נשמן תבנית עגולה ונניח את כל המילוי.
- נחמם תנור ל180 מעלות ונכניס את התבנית ל35-40 דקות .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: פשטידת סלק
האם אפשר להמיר את הקמח בשיבולת שועל ואם כן מה המידה? המידה אותה מידה, אבל צריך לטחון את שיבולת שועל. |
כוונה לעלי מנגולד? אכן. |
כמה סלק יש בערך בחבילה? אני בחול …. כמה סלק טרי ובאיזה צורה לחתוך , לגרד או קוביות קטנות? יש בחבילה בערך 15 עלים , ולחתוך לרצועות דקות. |

רק עוד דבר אחד אחרון!
פשטידת סלק
לפני שאתם מתנפלים על מתכון מושלם זה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.