| | |

סלט קינואה וחמוציות

סלט שהולך להקפיץ לכן את שולחן החג
בהשראת: מורן תורג'מן
ציון 5 על ידי דירוג אחד
סלט קינואה מתכון, סלט קינואה וחמוציות, מתכון לסלט קינואה

כולנו מתים על גרגירי הקינואה המושלמים והקטנטנים שהם הבסיס המושלם לסלט מוצלח שיכול להיות תוספת מעולה לארוחת צהריים וגם לעמוד בפני עצמו כארוחה משביעה.

עם הטעם העדין של הקינואה, בכל סלט קינואה יש חשיבות רבה למרכיבים ואם משלבים את הכל נכון, מקבלים סלט מדהים ומשביע מאוד וכמובן מלא בטעמים טובים.

ולכן, גם לשומרים על המשקל וגם לאלה שלא, אספנו לכם מגוון מתכונים מהירים וקלים לסלטי קינואה שתמיד מצליח ובגדול, קבלו:

איך אתם עוד לא שם?!

הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו למתכונים בריאים ותפריט מתכונים חדש כל יום.

  1. סלט קינואה וחמוציות – המתכון המושלם הזה של סלט קינואה עם בטטה וחמוציות מתאים לכל כך הרבה מצבים, והכי הכי כיף שלוקח כמה דקות בודדות להכין אותו, אבל ההנאה ממנו נמשכת שעות.
סלט קינואה מתכון, סלט קינואה וחמוציות, מתכון לסלט קינואה

סלט קינואה וחמוציות

סלט שהולך להקפיץ לכן את שולחן החג
באדיבות: מורן תורג'מן

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • קערה

מצרכים

  • 2 כוסות קינואה של סוגת
  • 4 גבעולי סלרי
  • 1 חופן עלי סלרי
  • 1 כוס חמוציות קצוצות גס
  • 1 חופן אגוזי מלך חתוכים לחצי
  • ½ רימון גרגירים
  • פקאן לקישוט
  • 1 בטטה

לרוטב:

  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות סילאן טבעי
  • 1 כפית חומץ בלסמי
  • שמן שומשום מעט
  • מלח ופלפל לפי טעם

אופן הכנה

  • את הקינואה נבשל כמו אורז אני משרה לפני במים רותחים דקה ומסננת.
  • בסיר נשים מעט שמן, נוסיף את הקינואה, נערבב ונוסיף 4 כוסות מים רותחים.
  • נסגור מכסה ונבשל על אש נמוכה 20 דקות.

להכנת תלתלי בטטה:

  • לקלף בטטה שלמה ולשים אותה במים כל הלילה במקרר או לחלופין לשים אותה חצי שעה במי קרח.
  • נסנן לייבש היטב ונטגן אותה 2 דקות במעט שמן במחבת (להיזהר לא לשרוף).

להרכבת הסלט:

  • בקערה נשים את הקינואה (נצנן לפני).
  • נוסיף את החמוציות, הסלרי והאגוזים.
  • נערבב את מרכיבי הרוטב ולשפוך מעל.
  • נערבב היטב ונשים את גרגירי הרימון, הפקאן ואת תלתלי הבטטה.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

2. סלט חמוציות וקינואה- המתכון המושלם הזה של סלט קינואה עם בטטה וחמוציות מתאים לכל כך הרבה מצבים, והכי הכי כיף שלוקח כמה דקות בודדות להכין אותו, אבל ההנאה ממנו נמשכת שעות.

סלט קינואה עם בטטה וחמוציות

סלט קינואה וחמוציות מתכון שתמיד מצליח

מתכון סלט קינואה עם בטטה וחמוציות שנותנות לסלט טעם מיוחד!
באדיבות: מורן תורג'מן

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • סיר

מצרכים

  • 1 כוס קינואה
  • 2 מלפפונים גודל בינוני
  • 2 בטטות
  • 1 חופן פטרוזיליה
  • 1 חופן חמוציות
  • 1 חופן אגוזי מלך

לתיבול:

  • 1 כף סילאן
  • מלח קורט
  • פלפל לפי הטעם
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית לימון סחוט

אופן הכנה

  • בטרם הבישול יש להשרות את הקינואה לשתי דקות במים רותחים ולסנן.
  • לאחר מכן נשים אותה בסיר יחדיו עם שמן הזית ונבשל על אש נמוכה עם שתי כוסות מים רותחים.
  • נבשל בסיר מכוסה במשך 10 דקות, לאחר מכן נערבב ונבשל לעשר דקות נוספות.
  • בתום הבישול להשאיר לנוח לחמש דקות כאשר הסיר מכוסה.
  • את הבטטה נכין בנפרד. נחתוך אותה נשים בתבנית ונכניס לתנור ולאפות בטמפרטורה של 200 מעלות בתוספת מעט שמן זית עד אשר הבטטה תתרכך.
  • נחתוך את המלפפונים לקוביות ונערבב בקערה עם פטרוזיליה קצוצה, אגוזי מלך קצוצים, חמוציות והבטטה והקינואה.
  • נוסיף את התיבול לפי הטעם, נערבב ונתענג מסלט קינואה טעים ובריא.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

3. סלט קינואה עם עדשים שחורות ובטטה – סלט קינואה קליל, מהיר ובריא במיוחד לארוחת צהריים ביום חם, עם בטטות חמוציות והמון טעמים ייחודים שהופכים אותו לסלט המושלם! סלט קינואה בריא ומשגע, עם בטטה, עדשים שחורות, שמן זית, וכל מה שטוב ובריא.

סלט קינואה

סלט קינואה עם עדשים שחורות ובטטה

סלט בריאות משגע עם פיצוחים
Keyword: קל
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

מצרכים

  • 1/2 כוס קינואה
  • 1/2 כוס עדשים שחורות
  • 2 יחידות בטטה חתוכות לקוביות
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 1/2 חבילה של פטרוזליה
  • 2 כפות שמן זית
  • כף סילאן
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנה

  • לחמם מראש תנור ל 180 מעלות טורבו.
  • מקלפים וחותכים את הבטטות לקוביות קטנות. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מתבלים בשמן זית מלח ופלפל שחור גרוס, מערבבים טוב טוב, מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה.
  • להשרות את הקינואה במים חמים לחצי שעה, מסננים ושוטפים היטב.
  • מעבירים את הקינואה לסיר ממולא מים, ומבשלים כ10 דקות. מסננים מנוזלים ומעבירים לקערה.
  • מבשלים את העדשים במים עם קצת מלח כ20 דקות עד להתרככות, מסננים ושוטפים היטב מתחת לברז.
  • ומעבירים את העדשים ואת הבטטה לקערה יחד עם הקינואה .
  • מוסיפים בצל סגול קצוץ ופטרוזליה קצוצה ומתבלים בשמן,סילאן מלח ופלפל שחור.
  • להגיש ולהנות 🙂
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

עוד אוספים מעניינים שחובה להכיר >>>

4. סלט סלק, קינואה ועדשים חגיגי ובריא – הסלט המהמם הזה קליל להכנה ומכיל שפע עשיר וססגוני של ירקות רעננים, עדשים וקינואה בשרניות, כשעל הכל משתלטות במלוא יופיין קוביות סלק אדומות עסיסיות! הוא עתיר ויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצון מעולים ויקשט לכם את שולחן החג בטעמים מופלאים ומרעננים, כדי שהשנה תתחיל טובה, טעימה ובריאה באמת!

סלט סלק

סלט סלק, קינואה ועדשים חגיגי ובריא

מתכון מיוחד ויפהפה של סלט סלק חגיגי עם קינואה ועדשים – ססגוני, צבעוני ובריא שיקשט את שולחן החג בטעם מופלא ורענן לשנה טובה, טעימה ובריאה באמת!
באדיבות: עידית מרום

מצרכים

  • 1 סלק גדול אפוי בתנור וחתוך לקוביות אפשר גם לאדות בסיר
  • כוס קינואה מבושלת קרה מטגנים בכפית שמן זית כ-2 דקות ומוסיפים חצי כפית מלח וכוס ורבע מים רותחים, מנמיכים את האש לרבע שעה עד שכל המים נספגים, ממתינים לקירור מלא ומערבבים במזלג
  • ½ כוס עדשים שחורות מבושלות
  • חופן גדול של נבטי אלפלפא
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל סגול פרוס לטבעות דקיקות
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • ¼ כוס אגוזי מלך קצוצים
  • כוס חמוציות

לרוטב:

  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 כף גדושה חרדל דיג׳ון גרגירים
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כף מייפל טבעי
  • מלח, פלפל שחור גרוס

אופן הכנה

  • בקערה גדולה לערבב את כל מרכיבי הסלט.
  • לטרוף היטב את כל מרכיבי הרוטב עד לאיחוד ולשפוך מלמעלה לפני ההגשה
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

נפתח החשק? עשרות מתכונים לסלטי קינואה וסלטים אחרים במרחק לחיצה אחת

5. סלט של קינואה ועדשים מוכן בדקות – הסלט קל מאוד להכנה וקל מאוד לאחר שאוכלים אותו. הוא נותן תחושת שובע, אבל לא משרה תחושת הכבדות. הסלט טעים מאוד ובריא, ובטח הוא ייכנס לתפריט שלכם באופן קבוע! נסו ותופתעו לגלות עד כמה שהוא טעים!

סלט קינואה ועדשים

סלט קינואה ועדשים מוכן בדקות!

סלט קינואה ועדשים, טעים במיוחד, בריא וקל מאוד להכנה.
באדיבות: הדס רזניק

מצרכים

  • 1 כוס קינואה
  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 3 כוסות מים
  • 2 בטטות
  • שמן זית
  • מלח גרוס
  • פלפל גרוס
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 3 גבעולי סלרי
  • 1 בצל סגול או רגיל
  • חופן חמוציות
  • 1 לימון
  • ½ כפית סוכר

אופן הכנה

  • מבשלים קינואה עם כוס וחצי מים, מכסים במשך כ־10 דקות (לשים לב שלא יישרף).
  • מבשלים בסיר נוסף עדשים שחורות עם כוס וחצי מים ומכסים במשך כ־20 דקות.
  • חותכים בטטות לקוביות קטנות, מסיפים שמן זית, מלח גרוס ופלפל גרוס ומכניסים לתבנית עם נייר אפיה באופים ב־180 מעלות עד להזהבה.
  • במקביל קוצצים פטרוזיליה, סלרי ובצל.
  • כשהכל מוכן מערבבים הכל בקערה ומוסיפים חמוציות.
  • מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח וחצי כפית סוכר.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

יש לכם שאלות על אחד המתכונים לסלט קינואה? אל תהססו לשאול למטה!

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?