מתכון מיוחד ויפהפה של סלט סלק חגיגי עם קינואה ועדשים - ססגוני, צבעוני ובריא שיקשט את שולחן החג בטעם מופלא ורענן לשנה טובה, טעימה ובריאה באמת!
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: עידית מרום
המצרכים
1סלק גדול אפוי בתנור וחתוך לקוביות(אפשר גם לאדות בסיר)
כוס קינואה מבושלת קרה(מטגנים בכפית שמן זית כ-2 דקות ומוסיפים חצי כפית מלח וכוס ורבע מים רותחים, מנמיכים את האש לרבע שעה עד שכל המים נספגים, ממתינים לקירור מלא ומערבבים במזלג)
½כוסעדשים שחורות מבושלות
חופן גדול של נבטי אלפלפא
1כוספטרוזיליה קצוצה
1בצל סגול פרוס לטבעות דקיקות
2גבעולי סלרי קצוצים
¼כוסאגוזי מלך קצוצים
⅓כוסחמוציות
לרוטב:
¼כוס שמן זית
1כף גדושה חרדל דיג׳ון גרגירים
1כף חומץ בלסמי
מיץ מלימון אחד
1כף מייפל טבעי
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
בקערה גדולה לערבב את כל מרכיבי הסלט.
לטרוף היטב את כל מרכיבי הרוטב עד לאיחוד ולשפוך מלמעלה לפני ההגשה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.