Go Back
סלט סלק

סלט סלק, קינואה ועדשים חגיגי ובריא

מתכון מיוחד ויפהפה של סלט סלק חגיגי עם קינואה ועדשים - ססגוני, צבעוני ובריא שיקשט את שולחן החג בטעם מופלא ורענן לשנה טובה, טעימה ובריאה באמת!
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: עידית מרום

המצרכים

  • 1 סלק גדול אפוי בתנור וחתוך לקוביות (אפשר גם לאדות בסיר)
  • כוס קינואה מבושלת קרה (מטגנים בכפית שמן זית כ-2 דקות ומוסיפים חצי כפית מלח וכוס ורבע מים רותחים, מנמיכים את האש לרבע שעה עד שכל המים נספגים, ממתינים לקירור מלא ומערבבים במזלג)
  • ½ כוס עדשים שחורות מבושלות
  • חופן גדול של נבטי אלפלפא
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל סגול פרוס לטבעות דקיקות
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • ¼ כוס אגוזי מלך קצוצים
  • כוס חמוציות

לרוטב:

  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 כף גדושה חרדל דיג׳ון גרגירים
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כף מייפל טבעי
  • מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • בקערה גדולה לערבב את כל מרכיבי הסלט.
  • לטרוף היטב את כל מרכיבי הרוטב עד לאיחוד ולשפוך מלמעלה לפני ההגשה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.