סלט קינואה וחמוציות

רגע לפני ארוחות החג הכבדות, תמיד כשרוצים מנה מנצחת על הצלחת שתהיה גם משביעה ומזינה, גם בריאה וטרייה וגם קלילה ורעננה, ובכל פעם שמתחשק ארוחת ערב בשיא הקלות והפינוק…
המתכון המושלם הזה של סלט קינואה עם בטטה וחמוציות מתאים לכל כך הרבה מצבים, והכי הכי כיף שלוקח כמה דקות בודדות להכין אותו, אבל ההנאה ממנו נמשכת שעות.
בפלא הצבעוני והכ"כ יפה הזה מככבת קינואה עשירה ובריאה בטירוף, מעט שמן זית, מלפפונים עסיסיים, בטטות מתקתקות ואפויות קלות, פטרוזיליה ירוקה ורעננה, חמוציות כתמתמות שמוסיפות גם צבע משגע, חופן אגוזי מלך קריספיים ובשרניים, קצת סילאן למתיקות מעודנת מושלמת, ולימון, כי אי אפשר בלי!
התוצאה – סלט קינואה מרהיב ביופיו, שמתאים גם לארוחה עיקרית לבוקר או לערב, אבל גם כתוספת לכל שולחן שבת וחג שרוצה להתפאר בעושר טעמים מגוון, מרענן ועסיסי במיוחד…

למה באמת כדאי לכם?
- מומלץ וחשוב לשטוף את הקינואה טוב טוב במים רותחים לדקה-שתיים ולסנן במסננת כדי שהמרירות תצא.
- את הקינואה אפשר גם לקלות כמה שניות במחבת ואז המרירות יוצאת וגם היא מקבלת מרקם קריספי משגע
שורה תחתונה: יופי של סלט קינואה, לארוחת ערב קלילה או לכל שולחן שבת
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

ציוד
המצרכים
- 2 כוסות קינואה (של סוגת)
- 4 גבעולי סלרי
- 1 חופן עלי סלרי
- 1 כוס חמוציות ( קצוצות גס)
- 1 חופן אגוזי מלך (חתוכים לחצי)
- ½ רימון ( גרגירים)
- פקאן (לקישוט)
- 1 בטטה
לרוטב:
- 4 כפות שמן זית
- 3 כפות סילאן טבעי
- 1 כפית חומץ בלסמי
- שמן שומשום (מעט)
- מלח ופלפל (לפי טעם)
אופן ההכנה
- את הקינואה נבשל כמו אורז אני משרה לפני במים רותחים דקה ומסננת.
- בסיר נשים מעט שמן, נוסיף את הקינואה, נערבב ונוסיף 4 כוסות מים רותחים.
- נסגור מכסה ונבשל על אש נמוכה 20 דקות.
להכנת תלתלי בטטה:
- לקלף בטטה שלמה ולשים אותה במים כל הלילה במקרר או לחלופין לשים אותה חצי שעה במי קרח.
- נסנן לייבש היטב ונטגן אותה 2 דקות במעט שמן במחבת (להיזהר לא לשרוף).
להרכבת הסלט:
- בקערה נשים את הקינואה (נצנן לפני).
- נוסיף את החמוציות, הסלרי והאגוזים.
- נערבב את מרכיבי הרוטב ולשפוך מעל.
- נערבב היטב ונשים את גרגירי הרימון, הפקאן ואת תלתלי הבטטה.
שאלות נפוצות: סלט קינואה וחמוציות
קראתי את המתכון השלב של תלתלי הבטטה לא הבנתי. כתבתי לקלף עם קולפן את כל הבטטה , זה מה שבעצם יוצר את הצורה, כמובן שאת הקליפה זורקים. ואז משרים את רצועות הבטטה במים ושמים במקרר ללילה. או לחלופין אפשר ישר לשים במי קרח חצי שעה. התהליך הזה בעצם שומר על הצבע של הבטטה. ואז מסננים, מייבשים היטב ומטגנים ממש 2 דקות בשמן, לשים לב שלא ישחים (אני שמה במחבת כוס שמן ומטגנת כל פעם חופן מהבטטה, לא הכל יחד. |

רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון לסלט קינואה
לפני שאתם מתנפלים עלסלט קינואה מושלם זה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
מקור: סלט קינואה מתכון מאת: Moran Turgeman
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה ובאינסטגרם