| | |

קובנה מתכון תימני אסלי (פרווה)

זאת ה-קובנה שהולכת לככב אצלכם בכל שבת וחג, מפוצצת בטעם חמאתי עשיר
בהשראת: מוריה גל
ציון 4.80 על ידי 5 דירוגים
קובנה מתכון, מתכון לקובנה, מתכון קובנה

חידה לשבת: מה יוצא מקמח, שמרים יבשים, אבקת אפייה, סוכר, מלח ומים, חמאה או מחמאה? האמת, יכולים לצאת לא מעט מאפים טובים מהשילוב הזה, אבל המושלם מכולם היא ללא ספק קובנה תימנית אסלית, בלי תוספות מיותרות, טעימות ברמות ורכות ונתלשות בקלילות.

זאת ה-קובנה שהולכת לככב אצלכם בכל שבת וחג, מפוצצת בטעם חמאתי עשיר, יכולה לבוא גם כפרווה ולהתאים גם לארוחת ערב וגם לשישי בבוקר עם הג'חנון, הרסק והסחוג… הטעם שלהן עדין ומתקתק המרקם אוורירי ורך במיוחד, ורק צריך לגייס קצת סבלנות ולהתפיח ממש טוב כי התוצאה שווה כל שנייה של ביס מושלם של קובנה מופלאה.

ספר המתכונים של מוריה גל

קובנה מתכון, מתכון לקובנה, מתכון קובנה
צילום: מוריה גל

למה באמת כדאי לכם: מתכון לקובנה

  • אם נשאר מעט מחמאה בקערה, שפכו עליה קצת מים רותחים ופזרו על הקובנות לפני ההכנסה לתנור, כך תקבלו אקסטרה אווריריות.
  • כשהקובנות יוצאות מהתנור מייד מכסים במגבת וכשרוצים להוציא אותן הן נשלפות במהירות.

שורה תחתונה: קובנה תימנית בגרסת פרווה או חלבית מתאימה לכל ארוחה ותמיד תמיד תעשה על השולחן חגיגה.

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

קובנה מתכון, מתכון לקובנה, מתכון קובנה

קובנה מתכון תימני אסלי (פרווה)

זאת ה-קובנה שהולכת לככב אצלכם בכל שבת וחג, מפוצצת בטעם חמאתי עשיר
ציון 4.80 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: מוריה גל

ציוד

סיר קובנה
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 קילו קמח לבן/כוסמין לבן (לא מלא)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 6 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 3 כוסות מים (חמימים)

למריחה:

  • חמאה/מחמאה בטעם חמאה+כפית סוכר (אריזה אדומה כמו בתמונות, לדעתי עם נטורינה פחות טעים)

אופן ההכנה

  • נכניס לקערת המיקסר כוס מים מהקומקום קצת חם קצת מים קרים, שלא יהיה רותח כמובן שמצב המים יהיו פושרים חמימים.
  • להוסיף פנימה את השמרים והסוכר, ולערבב היטב.
  • לכסות ל 5 דקות עד שהשמרים יעלו.
  • לאחר מכן להוסיף את הקמח, אבקת אפייה, והכוסות מים הנותרים ולהפעיל את המיקסר על מהירות בינונית.
  • את הכוס השלישית להוסיף בהדרגה, יתכן ולא תצטרכו להוסיף את הכל יישאר פחות מ1/4 כוס.
  • למי ששכחה להוציא מהמקרר את המחמאה, שתוציא עכשיו זה גם בסדר.
  • כשהבצק מתחיל להתאחד נוסיף את המלח וניתן לישה של 10 דקות על מהירות בינונית, עד שהבצק חלק וגמיש.
  • לאחר 10 דקות נוציא את הבצק ונתחיל לעבד אותו בשולחן העבודה, הבצק לא אמור להיות דביק אלא נוח לעבודה ולמגע.
  • ליצור כדור חלק נניח בקערה נכסה אותה בשקית/מגבת/נייר נצמד ומעליה מגבת, ונעביר להתפחה כ40 דקות או עד הכפלת הנפח.
  • כעבור זמן ההתפחה לעבד בקערה את הבצק בצורה של הכנסת הבצק פנימה, מהצדדים להכניס לאמצע.
  • לתת התפחה שניה של 40 דקות עד הכפלת הנפח נוספות.
  • לאחר התפחה השנייה, נכין לידנו קערה קטנה עם מים.
  • לטבול את הידיים בקערה מעט, להכניס יד מתחת לבצק ואת היד השנייה נחזיק אתה את הקערה.
  • להתחיל להקפיץ את הבצק ולהכניס אוויר לבצק, תפיחות ועליית הבצק מעלה מטה היד שמחזיקה את הקערה היא תעזור לנו לסובב אותה הפעולה הזו חשובה אל תוותרו עליה.
  • לאחר מכן שוב נתפיח כ35 דקות עד הכפלת הנפח , זוהי ההתפחה האחרונה.
  • לאחר 3 התפחות במגש או בשולחן העבודה נקמח או נשמן מעט ונחלק את הבצק ל 2 ונצור 2 כדורים גדולים.
  • אפשרות ולא חייב - לשמן מעט את פני הכדור העליון ולכסות בניילון נצמד למשך 15 דקות מנוחה קצרה. מי שמוותר על זה- לקחת כדור ולפתוח אותו מעט על שולחן מעט משומן, לא צריך להוריד לו את כל האוויר אלא בעדינות לפתוח אותו.
  • נמרח בנדיבות מחמאה/סמנה לאורך כל הבצק בקערה קטנה להכניס את המחמאה+כפית סוכר ולערבב היטב, לגלגל כמו רולדה ולחלק לכמה חלקים.
  • נניח בסיר ג'חנון מעט משומן במחמאה, נכניס חצי נייר אפייה ושם נניח את החתיכות שחתכנו.
  • אפשרות נוספת שניתן בנוסף לעשות - לחלק את הבצק למספר חלקים מכל חלק ליצור כדור, לפתוח כדור עם מערוך/האצבעות בעדינות לרוחב ולמרוח מהמחמאה מלמטה לקפל כלפי מעלה למרוח עוד מהמחאה ולהתחיל לגלגל מהצד להניח בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ששימנו את פני הסיר ובצדדים.
  • לאחר עיצוב הצורה נעביר להתפחה, הקובנה תופחת יחסית מהר.
  • 1/3 כוס מים רותחים נשפוך על הקובנה לפני כניסה לתנור לאחר התפחה.
  • אני מכניסה לתנור על 180° מעלות עד שהקובנה מוכנה. אפשרי לפתוח את התנור באמצע ולבדוק את הצדדים שלא יהיו לבנים מידי, הקובנה תרגיש לכם רכה בטירוף.
  • אם רוצים השחמה יפה יותר להוציא את המכסה, לתת 5-7 דקות.

הערות וטיפים

  • על מנת להכין קובנה טובה ואוורירית, צריך סבלנות ולתת התפחות טובות וכמובן להשתמש בשומן טוב.
  • לא לוותר על ההתפחות גם אם הן ארוכות, השתמשתי הרבה פעמים בנטורינה ומרגרינה רגילה ואני פחות עפתי על התוצאה, ממליצה על המחמאה בטעם חמאה.
  • עשיתי גם בלי ההתפחות הארוכות ואני יכולה להגיד שהתוצאה די שונה, לא באופן משמעותי אבל כן שונה מעט. ממליצה גם אם זה ארוך, כן לעשות ולנסות.
  • חשוב לומר שצריך לשים מעט בהדרגה ולא את כל ה3 כוסות מים, מיכוון שלא תמיד צריך את כולם ולפעמים אני צריכה פחות מ3 כוסות מים לכן בהדרגה. הבצק צריך לצאת רך , לא קשה.
  • אם נשאר מעט מחמאה בקערה לשפוך מים רותחים יחד עם המחמאה ולפני כניסה לתנור מעט לשפוך מעל, נותן אקסטרה אווריריות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מתכון קובנה

האם אפשר להכין בלי מיקסר או זה קשה בגלל זמן הלישה?
ממליצה עם מיקסר, במידה ואין אז ללוש היטב ידנית לפחות 8-10 דק לישה טובה.
יש אפשרות להכין לילה קודם בתוך הסיר במקרר ולאפות בבוקר?
לא ממליצה.
קובנה מתכון, מתכון לקובנה, מתכון קובנה
צילום: מוריה גל
קובנה מתכון, מתכון לקובנה, מתכון קובנה
צילום: מוריה גל
קובנה מתכון, מתכון לקובנה, מתכון קובנה
צילום: מוריה גל
קובנה מתכון, מתכון לקובנה, מתכון קובנה
צילום: מוריה גל

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: קובנה מתכון מאת: Moria GL

Similar Posts

8 Comments

  1. זה המתכון היחיד של קובנה שאני רואה שמוסיפים מים לסיר של הקובנה לפני האפייה? זה בטוח שזה יצא טוב? מפחדת להשים מים כדי לא להרוס את זה

    1. היי לימור,
      אנחנו ממליצים לעבוד לפי הוראות המתכון במדויק ככל האפשר.
      את יכולה כמובן לא להוסיף את המים לסיר, אבל לא מדובר בכמות גדולה, זה רק 1/3 כוס.
      בהצלחה!

  2. הלחם הכי טעים שאני מכירה.
    אני מורחת את הבצק בשמן קנולה במקום מחמאה ויוצא טעים מאד.

      1. מזל ששמת חמאה, נמאס מהקיבוע הזה של תחליפי חמאה כאילו אנחנו בתקופת הצנע. תשדרגו! אתם חיים במדינה פורייה אז למה לא?

      2. היי,
        אנחנו מפרסמים מתכונים מקוריים של בשלנים ביתיים ולכן לא נוהגים לשנות אותם, אלא רק להוסיף אפשרויות למי שרוצה חלבי או פרווה.
        לא נראה שזה קשור לצנע אלא יותר לרצון לשמור על הפרדה בין חלבי לבשרי 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?