נחמם תנור אפיה ל 180 מעלות.
נשים את התפוחים במסננת לסינון עודף הנוזלים. (לשמור את הנוזלים בצד).
נרפד תבנית תנור גדולה ושטוחה בנייר אפיה.
נוציא את הבצק מהמקרר, ולעבוד על משטח מקומח קלות.
נחלק את הבצק לשניים, כאשר חלק אחד במקרר מגולגל בניילון שלו.
ניקח חלק אחד, ועל משטח העבודה, נדקק את הקצוות במערוך, כך שיהיה באורך התבנית ובעובי אחיד(לא לרדד דק מדי!).
נסדר מחצית התפוחים, לאורך הבצק, בחצי הקרוב אלינו.
נפזר מעליהם מעט סוכר דמררה ואבקת קינמון, (ואם רוצים מפזרים צימוקים או שקדים פרוסים),.
נקפל את מחצית הבצק הנותר, מעל התפוחים (לא מגלגלים!).
נהדק קצוות במזלג להדבקה ולסגירה.
נרים ומעבירים בזהירות בשתי הידיים לתבנית, כאשר החלק המודבק לכיוון אמצע התבנית.
נחתוך ומישרים את עודפי הבצק בסכין חד.
נמרח חלמון ביצה מהול בכף מים.
נסמן בסכין חדה חתכים לרוחב הבצק העליון בלבד (לא עד למטה), כגודל החלוקה למנות הרצויות.
נחזור על כל הפעולות עם מחצית הבצק שנותר במקרר. להניח בתבנית ולהכניס לתנור החם.
נאפה בתנור על חום של 180 מעלות, במרכז התנור כ -40 45 דקות, תלוי בתנור.
כאשר הבצק זהוב/ שחום יפה ותפוח, נשים בכוס כשתי כפות גדושות ריבת משמש חלקה הכי פושטית, (לא קונפיטורה).
נערבב היטב, שלא יהיו גושים, ולמרוח על השטרודלים, מיד עם הוצאתם מהתנור.