| | |

קציצות דגים מטוגנות של פעם (קלי קלות)

אין מושלם יותר מאשר לחזור לטעמי ילדות נוסטלגיים עם מעדן מופלא של קציצות דגים מטוגנות.
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.37 על ידי 11 דירוגים
קציצות דגים מטוגנות של פעם, מתכון לקציצות דגים, קציצות דגים מתכון

קציצות דגים מטוגנות – מרגישים את זה? מריחים את זה? את טעמי הילדות על קצה הלשון? את הניחוחות המשגעים שהציפו את הבית כשחזרנו מבית ספר? את המראה השחום היפהפה שרק מבקש לנעוץ בו ביס גדול?

עכשיו לא רק שנזכרים בנוסטלגיה הכל כך טעימה הזאת, עכשיו גם מכינים בקלות את המנה המיתולוגית שכיכבה בכל בית – קציצות דגים מטוגנות של פעם שתעלה לכם חיוך על הפנים ואושר עצום בפה!

ואיך עושים קציצות דגים מטוגנות הכי מושלמות שיש? עם שילוב מנצח של כל דג פילה, כמו מרלוזה, שנקרא גם בקלה או פילה אמנון או סול או קוד עם פילה נסיכת הנילוס, תפוח אדמה, מלא פטרוזיליה או כוסברה רעננות, קצת פרורי לחם, כורכום צהוב, פפריקה חריפה וזהו!

לשים בידיים את התערובת הארומטית הזאת, יוצרים קציצות קצת מאורכות, ו…מטגנים בשמן בגובה כמו של שניצל עד שמגיעים לצבע החום והשחום היפהפה הזה, שהופך את הקציצות המהממות האלה למעדן מושלם שנחטף כמו גרעינים, ויבוא מושלם לצד אורז לבן וסלט רענן.

ספר המתכונים של מלי מאירוב

קציצות דגים מטוגנות של פעם, מתכון לקציצות דגים, קציצות דגים מתכון
צילום: מלי מאירוב

 

למה באמת כדאי לכם: קציצות דגים מטוגנות

  • הכי טוב לקנות בחנות דגים טריים, ולטחון במעבד מזון או גם בסלייסר של הסלט. אפשר גם לטחון בחנות, אבל אנחנו אוהבים להשרות את הדגים בלימון לפני ההכנה
  • איך מגיעים לצבע השחום והעמוק המהמם הזה? לא תאמינו – פשוט לטגן קצת יותר
  • להכנת קציצות דגים מטוגנות מושלמות ניתן להשתמש בכל סוג של דג פילה, כמו אמנון, קוד, בס וסול ולשחק עם הכמויות

שורה תחתונה: אין מושלם יותר מאשר לחזור לטעמי ילדות נוסטלגיים עם מעדן מופלא של קציצות דגים מטוגנות.

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

קציצות דגים מטוגנות של פעם, מתכון לקציצות דגים, קציצות דגים מתכון

קציצות דגים מטוגנות של פעם (קלי קלות)

אין מושלם יותר מאשר לחזור לטעמי ילדות נוסטלגיים עם מעדן מופלא של קציצות דגים מטוגנות.
ציון 4.37 על ידי 11 דירוגים
לדרג
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

מחבת לטיגון

המצרכים

  • 300 גרם פילה מלרוזה ( שנקרא גם בקלה או פילה אמנון או סול או קוד - ללא עור)
  • 300 גרם פילה נסיכת הנילוס ( - ללא עור)
  • 1 תפוח אדמה
  • 1 צרור פטרוזיליה / כוסברה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פרורי לחם
  • מלח (קורט)
  • כורכום (לפי הטעם)
  • פפריקה חריפה (לפי הטעם)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • שמן (לטיגון)

אופן ההכנה

  • נשרה את הדגים בלימון שעה או יותר לשטוף ולסחוט.
  • נכניס למעבד מזון או מטחנת בשר נטחן ונעביר לקערה.
  • לאותו מעבד נכניס תפוח אדמה אחד צרור פטרוזיליה או כוסברה ובצל לבן נטחן ונעביר לקערת הדג.
  • נוסיף ביצה 2 כפות פרורי לחם. כפית פפריקה מתוקה כפית מלח כפית כורכום חצי כפית פלפל שחור וקצת פפריקה חריפה.
  • נלוש בידיים וניצור קציצות קצת מאורכות.
  • לטגן בשמן בגובה כמו של שניצל תטגנו אחת ותטעמו לבדוק אם צריך לתקן תיבול
  • אפשר להשתמש בכל סוג של דג פילה כמו אמנון, קוד, בס, סול, ונשחק בכמויות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מתכון לקציצות דגים

מלי הדגים קפואים?
כן.
היי נראה מעולה אם אני רוצה רוטב לזה ושזה יהיה ברוטב יש לך מתכון בבקשה?
אחרי הטיגון את מכינה סיר בסיר את שמה חצי כוס שמן גמבה חתוכה כמה שיני שום חצי צרור כוסברה 2 עגבניות חתוכות פלפל חריף שלם 2 כפות רסק כף פפריקה מתוקה כפית מלח כפית פפריקה חריפה כפית כורכום מבשלת ומערבבת כמה דקות ואז מוסיפה כוס מים ומבשלת אש נמוכה וטועמת מה לתקן מכניסה את הקציצות מבשלת עוד 20 דקות ומקשטת בחצי השני של הכוסברה.
את מטגת אותם עם פירורי לחם?
לא.
אפשר לוותר על הביצה?
כן.
אין לי מכשיר לטחון את הדג המכשיר שכתבת סלייר זה של הסלט הוא יכול לטחון במרקם טוב לקציצות?
הדג כבר מפורק הפילה תסובבי הרבה בסליילסר כל חתיכה.

 


הבמה כולה שלכם:
קציצות דגים מטוגנות של פעם, מתכון לקציצות דגים, קציצות דגים מתכון
צילום: יעל בנטו

"קציצות דגים מטוגנות, מתכון של מלי האלופה, הילדים טרפו!"
יעל בנטו

קציצות דגים מטוגנות של פעם, מתכון לקציצות דגים, קציצות דגים מתכון
צילום: נורית רבו

"מושלם אני עושה עם דג בקלה!"
נורית רבו


 

רק עוד דבר אחד אחרון!

קציצות דגים מטוגנות 

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: קציצות דגים מתכון מאת: מלי מאירוב

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?