Go Back
קציצות דגים מטוגנות של פעם, מתכון לקציצות דגים, קציצות דגים מתכון

קציצות דגים מטוגנות של פעם (קלי קלות)

אין מושלם יותר מאשר לחזור לטעמי ילדות נוסטלגיים עם מעדן מופלא של קציצות דגים מטוגנות.
ציון 4.37 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

מחבת לטיגון

המצרכים

  • 300 גרם פילה מלרוזה ( שנקרא גם בקלה או פילה אמנון או סול או קוד - ללא עור)
  • 300 גרם פילה נסיכת הנילוס ( - ללא עור)
  • 1 תפוח אדמה
  • 1 צרור פטרוזיליה / כוסברה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פרורי לחם
  • מלח (קורט)
  • כורכום (לפי הטעם)
  • פפריקה חריפה (לפי הטעם)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • שמן (לטיגון)

אופן ההכנה

  • נשרה את הדגים בלימון שעה או יותר לשטוף ולסחוט.
  • נכניס למעבד מזון או מטחנת בשר נטחן ונעביר לקערה.
  • לאותו מעבד נכניס תפוח אדמה אחד צרור פטרוזיליה או כוסברה ובצל לבן נטחן ונעביר לקערת הדג.
  • נוסיף ביצה 2 כפות פרורי לחם. כפית פפריקה מתוקה כפית מלח כפית כורכום חצי כפית פלפל שחור וקצת פפריקה חריפה.
  • נלוש בידיים וניצור קציצות קצת מאורכות.
  • לטגן בשמן בגובה כמו של שניצל תטגנו אחת ותטעמו לבדוק אם צריך לתקן תיבול
  • אפשר להשתמש בכל סוג של דג פילה כמו אמנון, קוד, בס, סול, ונשחק בכמויות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.