עוגת פירות בחושה נפלאה לקיץ שמכינים בדקות
עוגת פירות – בימים כל כך חמים, שכל מה שרוצים זה לשכב תחת המזגן הקריר, בימים כאלה שהכי לא מתחשק לעמוד ולטרוח שעות במטבח, אבל תמיד מתחשק משהו טעים ומתוק בפה…
בדיוק בשביל זה יש לנו את המתכון המנצח של עוגת פירות בחושה ונפלאה, שהשוס הכי גדול שלה שבכל יום אפשר להכין אותה עם פרי אחר מפירות העונה הקיצית החמה הזאת, אבל תמיד תמיד ליהנות מהכנה קלילה ביותר ועם ממכר עוד יותר.
היום הלכנו על שילוב עסיסי ופירותי מהמם של נקטרינה ושזיפים חתוכים לפלחים, שאפילו לא דורשים קילוף, אבל רק "תיבול" וריכוך במי לימון וסוכר וניל.
תחתית בצק מעולה ורך במיוחד למטה, שכבת פירות צבעונית באמצע, עוד שכבת בצק מעולה, וזהו. חצי שעה בתנור ולא יישאר פירור.
למה באמת כדאי לכם: עוגת פירות בחושה נפלאה
- רוצים לגוון? הוסיפו 2 כפות קקאו עם 2 כפות שוקולית וקיבלתם עוגת לימון במראה שיש יפהפה
- עוגת לימון קלה להכנה בכל תבנית אפייה – או בתבנית 24 או בשתי תבניות אינגליש קייק
שורה תחתונה: תקראו לו טורט לימון, תקראו לה עוגת לימון, בכל מצב היא משנה המון….
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת פירות בחושה נפלאה לקיץ שמכינים בדקות
ציוד
המצרכים
- 1 כוס קמח תופח
- ¾ כוס סוכר
- ½ כוס שמן
- 2 ביצים
- 6 פירות (לדוגמא 3- נקטרינה ו 3- שזיפים חתוכים לפלחים, או כל פרי אהוב אחר)
- מיץ לימון (מעט )
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
אופן ההכנה
- לחמם תנור לחום 170 ולרפד תבנית עגולה 24 בנייר אפיה.
- לסחוט לימון על הפירות ולהוסיף להם שקית סוכר וניל.
- לערבב את כל מוצרי הבצק, בצק רך מאד, לצקת 2/3 מכמות הבצק בתבנית,
- לסדר את הפירות כשהקליפה כלפי מעלה, לפזר את יתרת הבצק ולאפות כ-40 דקות.
- 10 דקות לפני תום האפייה לפזר חופן שקדים גרוסים גס.
- לאפות עוד 10 דקות לבדוק שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- זהו לפזר אבקת סוכר.
הבמה כולה שלכם:
"עוגת אפרסקים על בסיס בצק רך מאוד מתכון של אליזבט חיון!"
אליזבט חיון
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: עוגת פירות קיץ מתכון מאת: אליזבט חיון
אפשר להקפיא את העוגה?
היי נילי,
אכן כן, בהצלחה!