עוגיות גאורגיות
עוגיות בטעם עשיר ומושלם
קבלו מתכון לעוגיות גאורגיות מסורתיות, הידועות גם בשם "נזוקי" (Nazuki).
עוגיות שמתובלות בנדיבות, ולעיתים כוללות גם אגוזים וצימוקים, מה שמעניק להן טעם עשיר ומורכב.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית
המצרכים
לבצק:
- 400 קמח
- 150 גרם חמאה רכה
- 150 מ"ל יוגורט/שמנת חמוצה
- 1 ביצה
- ½2 כפות סוכר
- ½ כפית מלח
- ½ כפית אבקת סודה לשתיה
מילוי אגוזים:
- 200 גרם אגוזי מלך גרוסים
- 10 כפות סוכר
- 1 כפית קינמון
- 40 גרם חמאה רכה (לא מומסת.)
למריחה:
- 1 ביצה (טרופה)
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
- את החמאה והקמח לפורר עם הידיים ביחד עד שסה פירורים ללא גושי חמאה.
- לעשות גומה לשים בתוכה את כל המרכיבים הנותרים לערבב עם כך עד שמתגבש לבצק ואז לעבור ללישה קצרה ביד עד שהבצק חלק.
- לחלק ל 2 לעטוף בשקית כל חלק בצק לשטח מעט לשים במקרר חצי שעה.
הכנת מילוי אגוזים:
- לערבב עם הידיים היטב את כל מרכיבי המילוי שלא יהיו גושים.
הרכבה:
- לטרוף ביצה עם כף מים להניח בצד.
- לקמח משטח עבודה.
- לקחת בצק לרדד למלבן דק לדאוג שלא נדבק.
- למרוח עם מברשת ביצה לשים מילוי לשטח עם היד על כל הבצק.
- לגלגל לרולדה ולחתוך באלכסון עם חותכן צורה.
- להניח על נייר אפיה. למרוח למעלה ביצה טרופה ועם מזלג לעשות בעדינות פסים על הביצה שמרחנו.
- לעשות כך גם עם בצק השני.
- לאפות בתנור על חום של 180 מעלות כ 25 דקות.
הערות וטיפים
אפייה בטורבו
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגיות גאורגיות
תודה על המתכון אפשר במקום חמאה מחמאה או מזולה? אכן. |
הבמה כולה שלכם:
"טוב, אז הפרזנטציה, לא יצאה לי משהו, אבל הטעם, תקשיבו, זה למות ולהגע לגן עדן,
לא עשיתי מספיק מהמילוי אז החלפתי קצת סירופ מייפל אוריינטלי מקנדה.
יצא לי פיצוץ חבלז. מתכון מאלף!"
Rita Kolpinitzky
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגיות גאורגיות
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: עוגיות גאורגיות מתכון מאת: חני קונאשוילי