ראשית נערבב היטב את הקמח עם משפר האפייה ונניח בצד.
בקערת לישה נשים כוס 1 של מים, 1 כף סוכר, שמרים ונערבב היטב.
נכסה במגבת ונמתין כ-10 דקות (תהליך זה נותן לשמרים לתסוס וזה גם מבטיח שהשמרים פעילים, אם אין תסיסה השמרים פגומים).
לאחר מכן נוסיף את שאר הסוכר ועוד כוס מים ונערבב היטב.
נוסיף את הקמח ונתחיל ללוש כ-2-3 דקות (לישה במיקסר תהיה במהירות הנמוכה ביותר), נוסיף את השמן ואת המלח ונמשיך בלישה (בגלל השמן יקח לבצק זמן להתאחד חזרה).
במידה ועושים במיקסר: הלישה כ-10 עד 12 דקות לפחות מהירות נמוכה. בלישה ידנית: לא פחות מ-15 עד 20 דקות.
הבצק אמור להיות מעט דביק, במידה ובמהלך הלישה רואים שהוא לא דביק, יש להוסיף את חצי כוס המים הנותרים (50 מ״ל).
נשמן קלות את הידיים, נמתח את כדור הבצק מלמעלה כלפי החלק התחתון לקבלת עיגול חלק, נעטוף בניילון נצמד ומעל מגבת ונניח להתפחה.
נחלק את הבצק ל-12 חלקים שווים (כל כדור יצא בערך כ140 עד 150 גרם). מומלץ להשתמש במשקל על מנת לקבל חלקים שווים אבל לא חובה.
כעת כפי שעשינו בבצק לאחר הלישה, נעשה עם כל חתיכת בצק, נמתח מהחלק העליון כלפי מטה, ליצירת כדור ואז בעזרת היד (תנוחת כלוב על חתיכת הבצק) נסובב אותו על המשטח לקבלת כדור חלק.
נשמן קלות עם ספריי שמן, נניח עליהם שקית ניילון.
נניח בצד למנוחה של כ-10 דקות.
כעת נתחיל מהחתיכה הראשונה שכדררנו וכך הלאה... נניח על משטח ובאמצעות מערוך נפתח את הבצק לצורת מלבן (ראה תמונה) כ-1/2 ס״מ גובה, לא פחות מזה שהבצק לא יקרע.
נגלגל את הבצק לצורת גליל ונקמח אותו בנדיבות (ראה תמונה).
בעזרת יד אחת נאחז בגליל וביד השנייה נעבור קלות על הגליל להסרת שאריות הקמח ונניח לעוד 10 דקות מנוחה.
כעת ניקח גליל אחד (שוב נתחיל מהראשון) ובעזרת הידיים נאריך/נמתח את הגליל מהאמצע כלפי חוץ, עד לקבלת גליל ארוך (כ-40 ס״מ).
להכנת חלה: ניקח 3 רצועות וניקלע צורת צמה
להכנת לחמנייה: נעשה קשר אחד ונניח.
כעת נתפיח שוב לשלושת רבעי גודל התפחה (לא להכפלת הנפח).
נטרוף את הביצה עם המים והסילן ונבריש בעדינות (שלא ייפול הנפח) ונפזר את השומשום.
נמתין 5 דקות ונאפה בתנור שחומם בראש ל-180 מעלות (כעשרים דקות) עד שהחלה/ לחמניות משחימות יפה בחלק העליון והתחתון.