Go Back
מתכון מאפה סלמון

מאפה מושלם ממולא בסלמון

מאפה סלמון מושלם כמנה ראשונה מוצלחת, לאירוח חלבי או פרווה קליל.
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: חן עטיה

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 6 נתחי פילה סלמון מלבניים (במשקל 200 גרם האחד, ללא העור - אם הדג קפוא, מפשירים לילה במקרר)
  • 1 חבילה בצק פילאס טורקי (600 גרם)
  • 6 כפות פטרוזיליה (קצוצה)
  • כוסברה (קצוצה - מעט)
  • סלרי (מעט)
  • 6 שיני שום (כתושות)
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (קורט)
  • שקדים (קלויים על המחבת)

להברשה:

  • 1 ביצה (טרופה עם כפית מים )
  • שומשום (לפיזור)

אופן ההכנה

  • נפרוש את הבצק עם הניילון על משטח עבודה ונחלק לשש רצועות בגודל 25x15 ס"מ
  • נניח באמצע את נתח הדג ונבריש אותו בשמן זית.
  • נערבב בקערה את הפטרוזיליה, כוסברה ושאר התבלינים, נמליח ונפלפל את הסלמון.
  • נניח עשבי תיבול לאורך כל הנתח.
  • נפזר שקדים קלויים מעל עשבי התיבול.
  • נמרח את שולי רצועות הבצק במעט ביצה ונסגור כמו מעטפה ונהדק את השוליים.
  • נניח בתבנית, כשהתפר כלפי מטה. נבריש בביצה ונדקור את הבצק בעזרת מזלג.
  • נכניס לתנור שחומם מראש על חום של 200 מעלות ונאפה למשך 25 דקות מקסימום.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.