ארוחת אורז ובשר בסיר אחד
ארוחת אורז ובשר בסיר אחד – אם אתם לא אוהבים לבשל במלא סירים ורוצים ארוחה בסיר אחד שמכילה בשר, אורז ,ירקות ואת כל אבות המזון , הארוחה של אורז ובשר בדיוק בשבילכם!
ארוחת אורז ובשר או בשם השני שלה – מקלובה. כאמור , בתחתית הסיר נמצא והבשר ומעליו האורז וכשהופכים את הסיר לצלחת זה נראה כמו מגדל משורטט ויפה , של אורז ובשר.
ואם אתם אוהבים לעשות מעט "שואו" והצגה לאורחים תוכלו לעשות את המנהג של להפוך את הסיר ליד כל האורחים – כדי שכולם יראו את המגדל היפה שבניתם , ועל הדרך גם תזכו מהאורחים למחיאות כפיים, ומבטים של אנשים משתהים ולא מבינים איך עשיתם את זה , ובכן , אם תגללו למטה להמשך המתכון תוכלו לגלות את הסוד(רק אל תספרו לאף אחד!).
אומנם מדובר במתכון עם מרכיבים פשוטים שכולנו אוכלים כמעט כל יום – אורז ובשר עם ירקות, אך צורת ההגשה שלו הופכת אותו למיוחד ומרהיב ביותר!
למה באמת כדאי לכם: אורז ובשר
- הכי טעים שיש: בשר ואורז הם המאכלים הכי ביתיים פשוטים וטעמים שיש!
- סיר אחד: אם גם אתם לא אוהבים לבשל עם סירים ולתזז ביניהם , תוכלו לבשל בסיר אחד ולעשות את החיים פשוטים יותר!
- עתיק אך טעים: מדובר במנה שהיא די עתיקה , אבל מה שבטוח שגם בעוד הרבה שנים אנחנו עדיין נאהב אותה!
- ארוחת צהריים: המנה הזאת היא בהחלט ארוחת צהריים קומפלט! ומכילה בתוכה את כל הוויטמינים שצריך במנה עיקרית!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
ארוחת אורז ובשר בסיר אחד
המצרכים
מצרכים:
- 2 בצלים גדולים (לטגן בשמן)
- מקלות גזר (מ - 4 גזרים)
- 2-3 גבעולי סלרי (קצוצים)
- 1 כוס גרגירי חומוס
- 500 גרם בשר טחון (או קוביות פרגיות / קוביות בשר כבש)
- 1 כפית מלח
- 1 כף כמון
- 1 כף אבקת מרק
- מעט פלפל
- 1 כפית פפריקה (מתוקה)
- 1 כפית כורכום
- 1 כף תבלין שווארמה (או גריל)
- 2 כוסות אורז (בסמטי)
- 3½ כוסות מים (רותחים)
- 2 כפיות מלח
אופן ההכנה
אופן הכנה:
- במחבת לטגן 2 בצלים גדולים בשמן , להוסיף מקלות גזר מ 4 גזרים ,לטגן היטב עד לריכוך.
- להוסיף 2-3 גבעולי סלרי קצוצים כוס גרגירי חומוס , להוסיף בשר טחון/קוביות פרגיות/קוביות בשר כבש.
- לתבל בכפית מלח, כף כמון, כף אבקת מרק. מעט פלפל, כפית פפריקה מתוקה, כפית כורכום, כף תבלין שווארמה או גריל. לטגן עד שהבשר מעט משחים.
- ליישר את השכבה של הבשר.
- מעל לשים 2 כוסות אורז בסמטי לא מבושל.
- להוסיף מעל הכל 3.5 כוסות מים רותחים. באחת הכוסות לערבב 2 כפיות מלח ולשפוך מעל. לא לגעת ולא לערבב.
- לכסות את הסיר עם נייר אפיה או מגבת שתהיה אטימה מלאה. לכסות עם מכסה ולהנמיך את האש לשעה וחצי. לכבות ולא לפתוח את הסיר שעה לפחות.
- להפוך על תבנית ובתאבון.
שאלות נפוצות: אורז ובשר
איך דואגים לכך שלא יתפרק כשמגישים? אני שמה מגש על הסיר והופכת עליו, לא התפרק לי מעולם! |
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!