ברוקולי בתנור מתכון מנצח
מעטים המתכונים שמאפשרים לנו ללקק ת'אצבעות ב-5 דקות (!!), עוד יותר מעטים המתכונים שהם גם טעימים בטירוף וגם בריאים ביותר ויכניסו לנו לתפריט שפע של ערכים תזונתיים מעולים!
תוסיפו לזה גם טעמים רכים ועסיסיים, תיבול מושלם ומדויק, וקיבלתם מנה נפלאה של ברוקולי בתנור שיהווה תוספת נפלאה לכל ארוחה, מנת פתיחה נהדרת לאירוח קליל או נשנוש מזין וטעים בכל שעה ביום.
כל מה שצריך כדי להתענג על פרחי ברוקולי, זה לחלוט אותם 3 דקות במים, לצפות אותם היטב בתבלינים ריחניים, כמו שמן זית, אורגנו יבש, שום גבישי ופפריקה שגם מוסיפים הם עומק צבעים יפהפה, ו… לאפות היטב. בזמן שהברוקולי נצלה לו בתנור, מכינים בקלות טחינה ירוקה עשירה, חותכים כמה ירקות רעננים בצד, ונהנים מחטיף ירוק ובריא שלא תרצו להפסיק לזלול…
למה באמת כדאי לכם: ברוקולי בתנור מתכון
- גם ירוק, גם בריא, גם קליל, גם טעים, מה עוד אפשר לבקש מברוקולי בתנור?
5 דקות הכנה ויש לכם אחלה מנה של ברוקולי בתנור מלא עסיסיות ותיבול מושלם
שורה תחתונה: מתכון לברוקולי – מנה נהדרת לאירוח קליל, נשנוש מזין ותוספת לכל ארוחה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
- 2 חבילות ברוקולי טרי (מפורק לפרחים)
- ¼ כוס שמן זית
- 1 כפית אבקת מרק פרווה עוף ללא מונוסודיום גלוטמט (אפשר להחליף בחצי כפית במלח)
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית גדושה אורגנו יבש
- 1 כפית כפית שום גבישי
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- ½ כפית פפריקה חריפה (לאוהבי החריף)
אופן ההכנה
- להרתיח מים + כפית מלח, להוסיף את פרחי הברוקולי לבישול של 2-3 דקות לא יותר.
- לסנן היטב, לקרר כמה דקות, ולהעביר את פרחי הברוקולי לקערה גדולה.
- לשים את השמן זית, התבלינים ולעסות היטב בעדינות עם הידיים ככה שפרחי הברוקולי ייעטפו היטב בתבלינים ובשמן הזית.
- להעביר לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש על חום של 180 מעלות כ-15-20 דקות (ממליצה לבדוק בעזרת סכין חדה שאכן פרחי הברוקולי אפויים היטב, הסכין צריכה לעבור חלק).
רק עוד דבר אחד אחרון!
נמנעים מבשר? פשוט נמאס ובא לכם צמחוני? סידרנו אותכם!
עוד מתכונים מעניינים באתר
בא לכם עוד? עשרות מתכונים צמחונייםמושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: ברוקולי מתכון מאת: Lea Tsvila Meir